Ripple verkocht voor meer dan $250 miljoen aan XRP in tweede kwartaal 2019

Recent blikte Ripple terug op het tweede kwartaal van 2019. De verkoop van XRP steeg met bijna 50% naar $251,51 miljoen. Uiteraard wordt ook de deal met MoneyGram genoemd, en werd er 900 miljoen XRP uit de fameuze eigen reserve gehaald?

Ripple

Ripple verkocht voor meer dan $250 miljoen aan XRP in tweede kwartaal 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Teveel XRP verkocht?

Zowel de directe verkoop aan grote instellingen (van $61,93 miljoen naar $106,87 miljoen) als de verkoop die programmatisch plaatsvindt (van $107,49 miljoen naar $251,51 miljoen) is gestegen. Daarmee ligt het totaal flink hoger dan in het eerste kwartaal.

Het inbrengen van XRP in de markt wordt onder anderen gedaan op basis van gemeten handelsvolume. In de loop van het tweede kwartaal kwam naar buiten dat het gerapporteerde volume door exchanges flink opgeblazen is. Ripple heeft maatregelen genomen en gebruikt nu exclusief het door CryptoCompare gerapporteerde volume van ‘Top Tier’ (PDF) exchanges.

Daarmee is niet in één keer het hele probleem opgelost: er is meer XRP de markt ingegaan dan nodig. De verkoop was immers gebaseerd op opgeblazen cijfers. De programmatische verkoop van XRP is daarom op een laag pitje gezet. Directe verkoop aan grote instellingen is grotendeels gestopt.

MoneyGram

Het is Ripple gelukt om in kwartaal twee een grote deal te sluiten: een 2-jarige strategische overeenkomst met MoneyGram, één van ’s werelds grootste betalingsverwerkers. Ripple investeert $30 miljoen in aandelen van het bedrijf en gaat “de efficiëntie van MoneyGram’s core business verbeteren”. Een mooie deal voor Ripple, waarmee het in één klap dicht op het vuur van internationale transacties zit.

Over RippleNet vertelt Ripple verder dat in het tweede kwartaal meer transacties zijn gedaan dan ooit tevoren. Het aantal xRapid-transacties steeg met 170% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Geld uit reserves naar Xpring

In het tweede kwartaal is in totaal 3 miljard XRP uit escrow gehaald. Dat is ongeveer 5% van het totaal Ripple’s reserve (51,2 miljard XRP). Van de 3 miljard is 2,1 miljard weer teruggegaan de schatkist in.

Dat betekent dat er 900 miljoen XRP is gebruikt. Volgens Ripple is alles naar Xpring-projecten gegaan. Xpring (spreek uit: ‘spring’) is de gewaarwording van Ripple’s wens om ‘high potentials’ financieel te ondersteunen. Projecten die worden genoemd zijn Bolt Labs, Agoric, en Robot Ventures. 

Het volledige kwartaalrapport is hier in te zien

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.