Rechtbank heeft meer tijd nodig in New Yorkse zaak tegen Bitfinex en Tether

Maandag vervolgde de rechtzaak tussen de New Yorkse openbaar aanklager en Bitfinex en Tether. De gedaagden vroegen om ontbinding van de zaak, en moeten nog even op het antwoord wachten: de rechtbank heeft meer tijd nodig.

Exchange

Rechtbank heeft meer tijd nodig in New Yorkse zaak tegen Bitfinex en Tether
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Bij de zitting waren journalisten aanwezig van diverse media die hun volgers via Twitter op de hoogte hebben gehouden. De vraag die centraal staat: heeft het New Yorkse OM de autoriteit om Bitfinex en Tether voor het gerecht te slepen? De gedaagden hopen op een ‘nee’, zodat de zaak in één keer van tafel is. Maar zo eenvoudig komen de bedrijven er niet mee weg.

De gedaagden stellen dat “ze [Bitfinex en Tether] geen klanten uit New York toelaten”, en dat “vorige week nog een klant uit New York van het platform verwijderd is”. De eisers stellen dat “Tether-bestuurders in New York leefden en werkten”, en schermen meermaals met argumenten als “honderdduizenden niet-geverifieerde klanten” en “zakelijke relaties in New York”.

Nadat alle partijen aan het woord zijn geweest volgt een pauze van 10 minuten. Daarna vertelt rechter Joel Cohen meer tijd nodig te hebben om tot een oordeel te komen. De eerder genomen maatregelen blijven in effect tot het oordeel definitief is geveld.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.