Bank of China publiceert infographic met uitleg over Bitcoin

Vrijdag publiceerde de Bank of China een infographic om de geschiedenis en werking van Bitcoin toe te lichten. Langzaam maar zeker lijkt de stemming rondom cryptovaluta in China te veranderen?

Regionaal

Bank of China publiceert infographic met uitleg over Bitcoin
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De Bank of China is één van de vier grootste commerciële staatsbanken van China. Het is overigens niet de centrale bank van China. Dat is de People’s Bank of China. De infographic komt dus niet vanuit de instelling die bepalend is voor China’s monetaire beleid.

Feitelijk is de uitleg niet door de Bank of China zelf online gezet, maar door BOC International Securities. Dat is een dochteronderneming van de bank. In de disclaimer is te lezen dat de “content is geproduceerd samen met de financiële sector, puur ter referentie, en niet als investeringsadvies”.

Op Reddit is een vertaalde versie van het pamflet online gezet. Het gaat in op diverse aspecten van Bitcoin, zoals mining, decentraliteit, en waarde door schaarste. Ook de grootste Chinese Bitcoin-whale Li Xiaolai wordt in het zonnetje gezet.

Zo lijkt het sentiment rondom Bitcoin en crypto wat te keren. Grote Chinese bedrijven nemen een actieve houding aan, Huawei’s CEO stelt een ‘eigen Libra’ voor, en de Chinese centrale bank ziet zichzelf als voorloper.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.