Bakkt wil Bitcoin futures in Q3 lanceren, wacht op toezichthouder New York

Bakkt maakt zich klaar om hun Bitcoin-futures te lanceren. Dat moet in het derde kwartaal van dit jaar gebeuren. Uit een uitgelekte presentatie blijkt dat akkoord van de New Yorkse toezichthouder NYDFS het belangrijkste struikelblok is.

ExchangeBitcoinBakkt

Bakkt wil Bitcoin futures in Q3 lanceren, wacht op toezichthouder New York
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Op 19 juli gaf Bakkt een presentatie waarvan de slides zijn uitgelekt. Daarin wordt ook inzicht gegeven in de tijdlijn die nu wordt aangehouden:

  • 22 juli 2019: start van testperiode met eindgebruikers.
  • 22 juli 2019: testomgeving API beschikbaar.
  • Q3 2019: eerste officiële handelsdag.

Het is niet glashelder op te maken uit de presentatie of Bakkt in het derde kwartaal de openbaring van een lanceerdatum verwacht of de lancering zelf.

De controle op het functioneren van Bakkt ligt bij twee toezichthouders: de CFTC en de NYDFS. Rondom de CFTC is alles geregeld, maar men wacht nog op goedkeuring van de New Yorkse toezichthouder.

De NYDFS is primair betrokken bij Bakkt’s ‘Warehouse’, de plek waar Bitcoins van klanten in bewaring worden genomen. Er zijn wat vraagtekens rondom de trapsgewijze dekking van verliezen (de zogeheten ‘risk waterfall’) en de inleg in het fonds die daarin een spilfunctie heeft. Dat zal de komende weken moeten uitkristalliseren, waarschijnlijk in nauw overleg met de NYDFS.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.