Aantal Bitcoin dat 5 jaar of langer vaststaat bereikt recordhoogte

Ondanks dat de totale hoeveelheid Bitcoin dat in omloop is dagelijks groeit, brak het netwerk in juli een nieuwe record. Nooit eerder was het aantal Bitcoin dat vaststaat hoger: 3.847.859 BTC heeft de afgelopen 5 jaar (of langer) niet bewogen.

MarktBitcoin

Aantal Bitcoin dat 5 jaar of langer vaststaat bereikt recordhoogte
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Wekelijks publiceert Coin Metrics een op data gebaseerd overzicht van het Bitcoin-netwerk. In de laatste editie wordt de aandacht gevestigd op een nieuw record: het aantal Bitcoin dat 5 jaar of langer niet bewogen heeft, is naar een ATH gestegen. Op 19 juli betrof het maar liefst 3.847.859 BTC, samen goed voor een kleine 37 miljard dollar.

Ondanks dat er dagelijks via miners nieuwe bitcoins bij komen, neemt het deel dat voor lange(re) tijd vaststaat toe. Het percentage groeide van een kleine 16% in 2014 naar 21,6% in juli 2019.

“De ‘untouched supply’ neigt de prijs te volgen”, schrijft Coin Metrics. “In onderstaande grafiek is het aanbod te zien dat niet bewogen heeft voor minimaal 180 dagen, 1 jaar, en 2 jaar, relatief aan de Bitcoin-prijs in Amerikaanse dollars (USD).”

In de week van 14 tot 21 juli waren er 717.900 Bitcoin-adressen actief. In totaal werd er voor 3 miljard dollar aan waarde verscheept. Miners verzamelden dagelijks gemiddeld $600.000 aan transactiekosten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.