Stacking Sats: klanten van supermarktketen Safeway kunnen Bitcoin sparen

Bijna iedere winkel heeft nu een spaarsysteem. Loyaliteitspunten om je terug te lokken. Grote kans dat je er niet aan meedoet. Maar wat als je Bitcoin zou kunnen sparen? ‘Stacking Sats’: bij supermarktketen Safeway kan je nu sats verzamelen!

AdoptieBitcoin

Stacking Sats: klanten van supermarktketen Safeway kunnen Bitcoin sparen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het moderniseren van dergelijke spaarsystemen is de missie van Lolli. “We zijn Lolli gestart met het doel om het makkelijk te maken om bitcoin te verdienen, hebben, en delen”, aldus het Lolli-team. “Conventionele punten verliezen waarde. Bitcoin is fundamenteel anders en een veel beter oppotmiddel dan arbitraire puntensystemen”, aldus Lolli CEO Alex Adelman in gesprek met Yahoo! Finance.

Lolli heeft een deal aangekondigd met Safeway. Lolli-gebruikers kunnen 3,5% van het aankoopbedrag in sats terugkrijgen op alle online aankopen op Safeway.com. Het is de eerste samenwerking tussen een grote supermarktketen en een loyaliteitssysteem zoals die van Lolli. “Het geeft mensen de mogelijkheid in aanraking te komen met Bitcoin – wellicht voor de eerste keer”, vertelt Adelman.

Het is niet de eerste winkelketen waar op deze manier sats te sparen zijn. Volgens Lolli heeft het samenwerkingen met meer dan 500 merken, waaronder Walmart, Hotels.com, Groupon, Best Buy, en Sonos. Op dit moment is Lolli enkel in de Verenigde Staten te gebruiken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.