Nog geen enkele Libra-partner heeft definitief toegezegd, Japanse Monex wil meedoen

Libra zit feitelijk nog zonder partners, aldus de CEO van Visa. Volgens hem heeft nog geen enkel bedrijf definitief toegezegd – regulatie is een heet hangijzer. Vanuit Japan meldt Monex Group graag deel te willen nemen aan Libra.

Bedrijfsleven

Nog geen enkele Libra-partner heeft definitief toegezegd, Japanse Monex wil meedoen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Alfred Kelly, de CEO van Visa, sprak afgelopen dinsdag over Libra in een toelichting op de kwartaalcijfers. Kelly kreeg de vraag of Libra een strategisch partner is of juist een potentieel gevaar. “We hebben een niet-bindende intentie ondertekend om aan Libra deel te nemen”, vertelt Kelly (PDF). “Geen van alle bedrijven is nu officieel lid van Libra.”

Kelly vervolgt. “Ons definitieve besluit hangt af van een aantal factoren, waaronder de vraag of Libra in staat is om aan alle wettelijke eisen te voldoen”, vertelt Kelly. “Maar het mag duidelijk zijn dat we interesse hebben. We geloven dat we van waarde kunnen zijn voor het samenwerkingsverband [Libra].”

Hoewel de door overheden en toezichthouders opgeworpen drempels hoog zijn, is van opgeven geen sprake. “Hoe lang het ook duurt, we gaan uitzoeken wat de beste manier is om door te gaan”, aldus Mark Zuckerberg. Ook Monex Group, het Japanse bedrijf achter crypto exchange Coincheck, heeft er nog vertrouwen in. Zij hebben recent Libra-lidmaatschap aangevraagd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.