‘Klanten vragen ons naar Bitcoin’, aldus CEO van TD Ameritrade

De interesse in Bitcoin trekt aan, blijkt ook uit het verhaal van iemand die dicht op het vuur zit. Tim Hockey, de CEO van effectenmakelaar TD Ameritrade, stelt dat “er weer verhoogde interesse is”, en dat klanten ernaar vragen.

BedrijfslevenBitcoin

‘Klanten vragen ons naar Bitcoin’, aldus CEO van TD Ameritrade
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Hockey sprak over cryptovaluta in een interview na zijn aankondiging het bedrijf te verlaten vanwege ‘verschillende inzichten over de te nemen strategie’. “De discussie rondom Libra en het herleven van [de prijs van] Bitcoin heeft de interesse erin weer verhoogd”, vertelt Hockey. “Onze klanten vragen ernaar.”

Op dit moment kunnen enkel grote (institutionele) beleggers zich blootstellen aan Bitcoin via TD Ameritrade. De makelaar koopt op verzoek futures-contracten in bij exchange CME. Directe handel in cryptovaluta behoort nog niet tot de mogelijkheden. “Er zijn nog teveel onduidelijkheden. We willen wel, maar nemen geen overhaaste beslissingen.”

Vorig jaar nam TD Ameritrade een aanzienlijk belang in ErisX, een nieuw handelsplatform voor digitale valuta en assets. “Via onze investering in ErisX kunnen we wellicht in de toekomst directe handel in crypto aanbieden aan onze klanten”, vertelt Hockey. Een moment waar steeds meer TD Ameritrade-klanten op wachten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.