ICO verkoopt geen securities: tweede ‘no-action notice’ van de SEC ooit

Het team van Pocketful of Quarters (PoQ) kan opgelucht ademhalen. De SEC heeft hen verteld dat hun ICO door mag gaan zonder dat de toezichthouder erbovenop zit: het zijn geen securities. Belangrijk nieuws voor de cryptowereld?

Regelgeving

ICO verkoopt geen securities: tweede ‘no-action notice’ van de SEC ooit
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

“Gebaseerd op de aan ons gepresenteerde feiten adviseren we de Commissie om geen actie te ondernemen”, schrijft Jonatham Ingram, Chief Legal Officer bij SEC’s FinHub. “Wij zien Quarters [de tokens] niet als securities.”

Het gaat om een startup die de markt van ‘in-game currencies’ wil vernieuwen. Die zijn nu doorgaans beperkt tot één spel. Het gevolg is dat gamers geld ongebruikt achterlaten, en dat loopt aardig in de papieren.

Volgens Caitlin Long is dit een stap vooruit voor de cryptowereld. Het is pas de tweede keer dat de SEC zich op deze manier uitspreekt over een ICO. De eer van de eerste keer ging naar TurnKey Jet. Dergelijke beslissingen geven andere bedrijven het vertrouwen voor dezelfde weg te kiezen.

Aan de ‘no-action notice’ liggen strenge regels ten grondslag, waaronder KYC- en AML-maatregelen, een onbeperkt aantal tokens met een vaste prijs, en de opbrengst van de ICO mag niet gebruikt worden voor de bouw van het Quarters-platform.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.