Analist van ARK Invest: 97% van de miners kiest voor Bitcoin

Een analist van ARK Invest heeft onderzocht hoe de Bitcoin-rekenkracht is verdeeld over Bitcoin en de forks BCH en BSV. De keuze van miners is duidelijk: 97% gaat naar Bitcoin. Is het einde van de forks in zicht?

Bitcoin

Analist van ARK Invest: 97% van de miners kiest voor Bitcoin
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Bitcoin (BTC) en de twee forks Bitcoin Cash (BCH) en Bitcoin SV (BSV) gebruiken hetzelfde hashing-algoritme om blocks te bouwen. Miners kunnen daarom voor deze drie blokchains dezelfde apparatuur gebruiken. De vraag is, voor welke blockchain kies je?

Miners hebben een economische prikkel om te kiezen voor de blockchain die het meeste geld oplevert. Daarbij overwegen ze hoeveel BTC/BCH/BSV ze nu krijgen aan block reward, en hoeveel ze verwachten dat de verdiende munten in de toekomst waard zullen zijn.

Yassine Elmandjra van ARK Invest heeft de hash rates van de drie Bitcoins onderzocht. Op dit moment gaat 97% van de rekenkracht naar BTC. De forks BCH en BSV moeten het samen doen met een marginale 3%. 

Bitcoins hashrate is nu op het hoogste punt ooit, terwijl BCH en BTC respectievelijk 60% en 80% onder hun all time highs zitten.

Meer rekenkracht betekent betere beveiliging, en dat betekent meer waarde voor de gebruikers. Eén van de netwerk-effecten van Bitcoin. Voor rekenkracht geldt: winner takes all!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.