Amerikanen hebben meer vertrouwen in Bitcoin dan in Libra

Uit recent onderzoek blijkt dat het merendeel van de Amerikanen meer vertrouwen heeft in Bitcoin dan in Facebook’s Libra. Maar liefst 86% stelt überhaupt niet geïnteresseerd te zijn in Libra. We hebben de kerncijfers op een rij gezet.

MarktBitcoin

Amerikanen hebben meer vertrouwen in Bitcoin dan in Libra
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De vragen zijn door CivicScience gesteld aan 1.799 volwassenen. Van de hele groep heeft slechts 5% enige interesse in Libra. De mensen met interesse zijn voornamelijk Facebook-gebruikers tussen de 18 en 24 jaar oud.

Het onderzoek lijkt gericht op het thema ‘vertrouwen’. Niet gek gezien alle kritiek die over Libra is uitgestort de afgelopen weken. 77 procent van alle respondenten geeft aan Facebook überhaupt niet te vertrouwen.

Het wantrouwen ten aanzien van Facebook lijkt diep te zitten. Het bedrijf heeft dan ook heel wat schandalen achter de kiezen rondom privacy en veiligheid. Maar liefst 40 procens van de respondentent stelt meer vertrouwen te hebben in Bitcoin en andere cryptovaluta dan in Libra.

CivicScience sluit af met de notie dat aanvullend onderzoek nodig is om erachter te komen waarom men zich zo voelt als aangegeven in het onderzoek. Het lijkt er in ieder geval sterk op dat men zich liever verbindt aan een decentraal en publiek systeem, dan aan een techgigant met betwistbare intenties.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.