Norwegian Air gaat Bitcoin accepteren en opent crypto exchange

Binnenkort kunnen passagiers van luchtvaartmaatschappij Norwegian Air hun tickets betalen met Bitcoin (BTC). Maar daar stopt de budgetvlieger niet. Volgens dagblad Dagens Næringsliv wordt ook een eigen cryptocurrency exchange gelanceerd.

AdoptieBitcoin

Norwegian Air gaat Bitcoin accepteren en opent crypto exchange
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De lancering van de exchange, de Norwegian Block Exchange (NBX), staat als eerst op de agenda. In augustus moet het nieuwe handelsplatform online staan. Eerst enkel toegankelijk vanuit Noorwegen, en in de maanden daarna ook vanuit buurlanden.

NBX gaat een belangrijke rol spelen in het vernieuwen van het loyaliteitsprogramma van Norwegian Air. Klanten kunnen punten verdienen door te handelen, en die punten weer inwisselen voor cadeaus, korting, of andere voordelen.

Na de lancering van de exchange wordt ook ondersteuning ingebouwd voor de aankoop van vliegtickets met gebruik van Bitcoin. Andere cryptovaluta worden niet genoemd. Norwegian Air is met 195 vliegtuigen en 500 vliegroutes geen kleine speler. Pasgeleden deed oprichter Bjørn Kjos een stap terug in het bedrag. Zijn zoon zit nu achter de knoppen, en naar verluidt is hij de drijvende kracht achter deze ontwikkelingen.

Norwegian is niet de eerste vliegmaatschappij die cryptovaluta accepteert. CheapAir was ze voor: daar kan je sinds 2013 betalen met Bitcoin.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.