Grayscale: ‘Meer dan een derde van Amerikaanse beleggers heeft interesse in Bitcoin’

Grayscale Investments heeft een onderzoeksbureau aan het werk gezet in de VS. Het resultaat: een gelikt rapport en het idee dat (in potentie) 21 miljoen Amerikaanse beleggers in Bitcoin willen investeren. Een overzicht.

MarktBitcoin

Grayscale: ‘Meer dan een derde van Amerikaanse beleggers heeft interesse in Bitcoin’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

‘Toegenomen interesse in Bitcoin’

Het onderzoek (PDF) is uitgevoerd door Q8 Research. In totaal zijn 1.100 Amerikaanse beleggers ondervraagd. De belangrijkste takeaway voor Grayscale is dat meer dan een derde van deze doelgroep interesse heeft in Bitcoin. “Zij zouden een investering in Bitcoin overwegen”, aldus het rapport. Voor Grayscale bevestiging van haar eigen bestaansrecht – geëxtrapoleerd zien ze nu al 21 miljoen potentiële Amerikaanse cryptobeleggers.

Een andere belangrijke uitkomst is dat de interesse in Bitcoin tot (ver) buiten de ‘crypto community’ reikt. “Hoewel geïnteresseerden in Bitcoin iets meer ervaring hebben dan gemiddelde investeerders, delen ze verder dezelfde politieke ideeën, inkomens, en carrières als de volledige groep ondervraagden”, aldus de onderzoekers.

Tenslotte wordt genoemd dat geïnteresseerden in Bitcoin meerdere aspecten ervan noemen die voor hen aantrekkelijk zijn. Dit is de top drie:

  1. Je kan klein starten. Maar liefst 83% van de respondenten vindt het aantrekkelijk dat je met een klein bedrag kan beginnen om de prestaties van de investering te testen.
  2. 79% overweegt een positie in Bitcoin vanwege Bitcoins groeipotentie.
  3. Driekwart van de ondervraagden is gecharmeerd van de gedachte dat Bitcoin digitaal goud representeert. “Schaarste creëert waarde”.

Kennisgebrek

Van alle ondervraagden is 30% neutraal ten aanzien van Bitcoin, en stelt 34% niet geïnteresseerd te zijn om erin te investeren. Dit zijn de belangrijkste redenen die ten grondslag liggen aan terughoudendheid:

  1. Hacks en fraude. Maar liefst 75 procent van alle investeerders stelt dat digitale criminaliteit de nummer één zorg is rondom Bitcoin.
  2. Gebrek aan regelgeving. Bijna tweederde (65%) van de ondervraagden hebben zorgen rondom wet- en regelgeving. Een niet-gereguleerde markt is minder aantrekkelijk om aan deel te nemen.
  3. Behoefte aan begeleiding. Meer dan driekwart van de ondervraagden stelt dat een adviseur of bedrijf met kennis van zaken een investering in Bitcoin toegankelijker zou maken.

Het lijkt erop dat betere scholing veel van de drempels weg zou nemen. De ondervraagden zijn het daar overigens mee eens – 89% stelt behoefte te hebben aan betere en educatieve bronnen.

Wat Grayscale betreft is er maar één conclusie: de toekomst van beleggen is digitaal. “Bitcoin blijft”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.