Bitcoin klimt boven de $10.000, grootste bewegingen bij altcoins

Bitcoin is terug boven de $10.000, en diverse altcoins zetten positieve cijfers neer. In de top 10 zetten Ethereum en EOS vandaag de beste cijfers neer. Maar of de bulls het voor het zeggen hebben? Twijfelachtig!

MarktEthereum

Bitcoin klimt boven de $10.000, grootste bewegingen bij altcoins
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Na een korte periode onder de $10.000 heeft Bitcoin (BTC) zich herpakt. Op dit moment wordt 1 bitcoin verhandeld rond de 10.100 dollar (+3,7%). Gisteren lag de bodem tussen de $9.500 en $9.600. Op 17 juli werd een dieptepunt van onder de $9.100 aangetikt.

Van een krachtig herstel is volgens de meeste analisten nog geen sprake. Men verwacht een herleving van de bulls boven de $11.000. Voor Dan Morehead (Pantera Capital) overigens geen reden om zich in te houden. Hij stelt dat Bitcoin dit jaar een prijs van $42.000 per stuk kan bereiken, en $356.000 in 2022.

De nummer twee van de cryptomarkt, Ethereum, doet het vandaag nog beter dan Bitcoin. Na een stijging van meer dan 7% wordt de munt voor meer dan $222 per stuk verhandeld.

Ook Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH), en EOS doen het vandaag beter dan Bitcoin. EOS is daarvan de grootste stijger, met een winst van 8,9% ten opzichte van 24 uur geleden.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.