Binance overweegt lancering crypto exchange in Zuid-Korea

Binance blijft streven naar expansie. Dit keer spreekt Changpeng Zhao, de CEO van Binance, over de mogelijkheid een cryptocurrency exchange te openen in Zuid-Korea. Hoe concreet zijn de plannen?

ExchangeBinance

Binance overweegt lancering crypto exchange in Zuid-Korea
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Volgens BBC is Zuid-Korea lange tijd de op twee na grootste cryptocurrency-markt geweest, achter Japan en de Verenigde Staten. Ondanks toegenomen toezicht, zou in 2018 het portfolio van de Zuid-Koreaanse crypto-belegger met 64% zijn toegenomen. Lang verhaal kort: de Zuid-Koreaanse markt heeft een significante omvang, en toegang daartoe zal voor CZ hoog op het wensenlijstje staan.

Oriëntatie

De Zuid-Koreaanse nieuwssite citeert CZ over de plannen in Zuid-Korea. “We werken met lokale partner, maar de details zijn nog onbekend”, aldus de Binance-directeur. Een ander signaal komt vanuit CoinDesk Korea. In de loop van mei is de organisatie ‘Binance LLC’ in Korea gevestigd. Als directeur staat Jiho Kang geregistreerd.

Kang zit ook achter de startup BXB Inc., een bedrijf die een op de Koreaanse won gebaseerde stablecoin uitgeeft. “Ik kan de plannen niet bevestigen, noch ontkennen”, vertelt Kang op de vraag of hij zich voorbereidt op toetreding tot de Koreaanse markt. “Maar er zijn wel gesprekken [met Binance].” Het is nog onduidelijk of de genoemde entiteit officieel onderdeel is van Binance.

De publicatie van een vacature gericht op de Zuid-Koreaanse markt versterkt het vermoeden van het Koreaanse initiatief. Er wordt gezocht naar iemand die goed bekend is met de Koreaanse wetten en regels, en op het gebied van compliance invulling kan geven aan de behoeften van Binance en toezichthouders.

Stablecoin?

Een andere mogelijkheid is dat het om een samenwerking gaat tussen BXB en Binance, met als doel puur om een stablecoin gebaseerd op de Koreaanse valuta op het platform te krijgen. Begin juni bracht Binance naar buiten dat het werkt aan de introductie van eigen stablecoins. Toentertijd werd gemeld dat de Engelse pond als eerst aan de beurt is.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.