Bitcoin op weg naar nieuw hoogtepunt voor 2019

Precies twee weken geleden bereikte bitcoin met $13.868 de hoogste stand sinds januari 2018. Een korte correctie kon niet uitblijven. Maar bitcoin pakt de draad weer op. Op weg naar een nieuw record voor 2019?

Bitcoin

Bitcoin op weg naar nieuw hoogtepunt voor 2019
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De afgelopen weken speelde $11.500 een belangrijke rol. Het diende als weerstand en steun, de koers slingerde er wat omheen. Uiteindelijk was het die koers waarop de beslissing moest worden genomen. Breken we uit de pennant omhoog of omlaag?

Het volume nam af en de koers kroop helemaal naar de hoek van de driehoek. Daar brak de koers in een flinke groene candle naar boven uit, met stijgend volume.

De $11-duizenders hebben we achter ons gelaten. Vanmorgen stond er alweer $13.110 op de borden.

De RSI op de 1H en 4H kaarten laten nog ruimte zat over om vandaag en morgen verder te stijgen. Op de dagkaart is dat nog extremer, de RSI is daar nog maar net boven de 60.

Als de kopers nu agressief en met groot volume terugkomen, dan kunnen we komende dagen opnieuw de trendlijn aantikken, met een target nu rond de $16.500.

Daar liggen ook Fibonacci-extensies van de stijging van $3128 naar $13.868 en van de daling van $13.868 naar $9727.

Voor alts is het een groot drama. Alts dalen als bitcoin stijgt. Alts dalen als bitcoin daalt. Eigenlijk dalen alts gewoon, in satoshi's en in dollars.

De bitcoin dominance is nu boven de 65%. Een verdere stijging naar ~80% zou een terugkeer zijn naar de jarenlange trend waarin bitcoin heel langzaam iets aan dominance verliest. Alts zouden dan nog eens halveren ten opzichte van nu, uitgedrukt in bitcoins.

Dat hoeft natuurlijk niet te gebeuren. Op dominance charts valt geen technische analyse te bedrijven, je kunt er hooguit trends op bespeuren.

In de laatste weekupdate bespraken we een aantal mechanismen die achter de geldstromen tussen bitcoin en alts zitten. Een rotatie naar alts kan zomaar komende weken op gang komen, als men even niet meer verwacht dat bitcoin verder stijgt.

We wachten 't af!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.