Wordt na Coinbase ook Binance founding partner van Libra?

Tussen de 28 ‘founding partners’ van Facebook’s Libra zit op dit moment één cryptocurrency exchange: Coinbase. Mogelijk komt Binance daar als tweede grote speler bij. Binance CSO Gin Chao: ‘We overwegen het beslist.’ Een positieve ontwikkeling?

Bedrijfsleven

Wordt na Coinbase ook Binance founding partner van Libra?
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Chao deed de uitspraak in gesprek met CryptoPotato tijdens de FinTech Junction Conference in Tel Aviv (Israël). Bedrijven die onderdeel zijn van Libra’s blockchain moeten daarvoor diep in de buidel tasten: het recht om transacties te verifiëren kost eenmalig minimaal $10 miljoen.

Binance overweegt deelname

Deelname aan Libra omvat meer dan enkel 10 miljoen dollar overmaken aan Zuckerberg. De deelnemers zijn aan elkaar overgeleverd in de Libra Association. Om deze exclusieve cirkel van bedrijven te mogen betreden, moet er aan diverse eisen worden voldaan. De betaling is er maar één van.

Voor Binance echter geen reden om de ogen te sluiten. “We overwegen het beslist”, vertelt Chao. “We gaan een poging doen om een ‘node’ binnen te slepen. Of dat echt gaat lukken, is niet aan ons. We gaan het zien.”

Chao refereert aan het feit dat het uiteindelijk aan Libra is welk bedrijf wel en welk bedrijf niet mag deelnemen. Volgens een woordvoerder van Libra is er veel interesse, en zou een wachtlijst nodig zijn om de rij van potentiële deelnemers in toom te houden. Daar tegenover staat berichtgeving waarin gemeld wordt dat eerder genoemde partners helemaal niet zeker zijn van hun deelname.

‘Positieve ontwikkeling’

Hoewel Libra overspoeld is met kritiek, ziet Chao het als een positieve ontwikkeling. Hij spreekt dan over de potentie ervan cryptovaluta onder de aandacht te brengen bij het grote publiek.

“Jazeker, het is een goede ontwikkeling”, vertelt Chao. “Als zo’n groot en machtig bedrijf deze industrie binnenstapt, draagt dat bij aan de acceptatie van blockchain en cryptovaluta. Of Libra nu wel of geen succes wordt, het is sowieso goed.”

Ook over de Libra zelf is Chao te spreken. “Het lijkt erop dat ze een internationale aanpak hanteren. Dat is goed. De munt is gedekt door de Amerikaanse dollar en een mandje van andere betaalmiddelen. Wat mij betreft een goede configuratie.”

Wil je meer weten over LIbra? Waarom het een bedreiging voor de meeste crypto-projecten, voor onze privacy, voor Trump en de dollar, voor overheden, banken en het IMF is? We hebben op een rijtje gezet wat er goed, slecht en ronduit alarmerend is.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.