Square’s Cash-app nu ook te gebruiken als Bitcoin wallet

Bitcoin heeft onlangs een zetje in de rug gekregen van Square. De populaire Cash-app fungeert nu ook als Bitcoin-wallet. De meer dan 7 miljoen maandelijks actieve gebruikers kunnen nu laagdrempelig met Bitcoin werken.

AdoptieBitcoin

Square’s Cash-app nu ook te gebruiken als Bitcoin wallet
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Square is een Amerikaans betaalbedrijf met een bekende naam aan het roer: Jack Dorsey. Hij is bekend als CEO van Twitter, en Square is groot geworden met nieuwe kassasystemen voor winkels. In 2014 verwerkte het bedrijf voor 30 miljard dollar aan betalingen, en een jaar later was het een beursnotering rijker.

Cash-app als Bitcoin-wallet

December vorig jaar ontving Square de benodigde licenties om in Bitcoin te mogen handelen. “Square en de NYDFS (New Yorkse toezichthouder) delen de visie om de toegankelijkheid van financiële systemen te verbeteren. Het nieuws van vandaag is een belangrijke stap in die richting”, was toentertijd het statement vanuit Square.

Sindsdien is het mogelijk om direct vanuit de app bitcoins te kopen en verkopen. Maar het heeft nooit als volledige wallet gefunctioneerd. Bitcoins versturen naar andere wallets (publieke adressen) behoorde bijvoorbeeld niet tot de mogelijkheden.

Dat is nu veranderd. Gebruikers kunnen nu bitcoins storten op een adres dat door de applicatie voor de gebruiker is aangemaakt. Die bitcoins kunnen gebruikt worden om mee te betalen, of om weer door te sturen naar iemand anders.

‘Gemak dient de mens’

Dat Square’s CEO Dorsey fan is van Bitcoin is al even bekend. Hij stelt zelf wekelijks voor $10.000 aan BTC aan te schaffen. En dat doet hij niet zomaar. Dorsey ziet een nieuwe economie voor zich, waarin het internet een fundamentele rol speelt. En de reservemunt van die interneteconomie? Juist, Bitcoin.

Vanuit Square zet hij zijn visie ook kracht bij. Zo financiert het bedrijf een team van 5 mensen om belangeloos aan Bitcoin te kunnen werken. En maakt het de weg naar Bitcoin toegankelijk. Want: gemak dient de mens. De redenatie is dat Bitcoin een nicheproduct blijft, als het voor mensen te moeilijk is om eraan te komen.

Of om erover te leren. Want wat is Bitcoin? Waarom bestaat het? En waarom heeft het waarde? De zeven miljoen maandelijks actieve gebruikers van Cash kunnen het leren op een speciaal daarvoor ingerichte pagina. Veel duidelijker dan dit wordt het niet!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.