Bitcoin stijgt naar bijna $13.000. Staat een alt season voor de deur?

Het afgelopen etmaal steeg Bitcoin ruim 12% naar $12.940. Al meer dan 35% winst in een week tijd. Alts verliezen terrein aan het digitale goud. Maar misschien staat een alt season voor de deur!

Bitcoin stijgt naar bijna $13.000. Staat een alt season voor de deur?
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

De afgelopen twee weken hebben we een extreme stijging achter de rug. Van $7500 naar $12.500 in twee weken tijd.

De afgelopen dagen hoorde je steeds meer analisten over de afnemende energie Bitcoin. Tijd voor wat rust in de markt. Een correctie zou goed zijn. Tijd voor alts om wat te herstellen.

Maar niets van dat alles. Vannacht knalde Bitcoin opnieuw omhoog en steeg van $10.800 naar tegen de $13.000. Nu even rust rond de $12.500. Wat er voor ons ligt? Niemand durft het meer te zeggen, heb ik het idee.

De snelheid van de stijging lijkt op eind 2017, waar de koers ook duizenden dollars steeg in kwestie van dagen. Het grote verschil is dat de consument nu nauwelijks betrokken is. De kranten schrijven er niet over en in het café gaat het nog gewoon over voetbal.

Wat gebeurt er dan nu? In elk geval een onbalans tussen vraag en aanbod, zoveel is duidelijk. Waarom verkopen als je er morgen meer voor kunt krijgen, zo lijkt men te denken.

En dat is niet zo gek. De nieuwe investeerders die tussen oktober 2018 en maart 2019 zijn ingestapt zitten erin voor de lange termijn.

Dat is nu ook de meest comfortabele positie: voor de lange termijn je cryptogeld in de kluis en genieten van de rit.

Hoe die rit er voor alts uitziet blijft spannend. De Bitcoin dominance is nu met 63% het hoogst sinds december 2017. Toen was dit ook de top en begon een hevige alt season.

Gaan we dat nu ook meemaken? We gaan het zien!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.