PwC vernieuwt audit-tool en geeft klanten vertrouwen in gebruik cryptovaluta

Terwijl grote delen van de wereld wachten op duidelijke regelgeving voor cryptovaluta, heeft PwC z’n auditingtool ‘Halo’ alvast geschikt gemaakt voor het ‘nieuwe geld’. De reden: bedrijven vertrouwen geven in het gebruik van cryptovaluta. Hoe?

Bedrijfsleven

PwC vernieuwt audit-tool en geeft klanten vertrouwen in gebruik cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Grip op geld

Als er iets belangrijk is voor een bedrijf, is dat het grip heeft op geldstromen binnen en buiten de organisatie. Rondom het gebruik van fiatvaluta, zoals de euro en de dollar, zijn daar allerlei tools voor. Tools die inzicht geven in wat er gebeurt en helpen bij het beheer ervan.

Halo’ is een voorbeeld van zo’n softwarepakket. Deze PwC-tool analyseert financiële gegevens, en kan opmerkelijke transacties uitlichten, of inefficiënties onder de aandacht brengen. Belangrijke gebeurtenissen die door computers veel beter te ontdekken zijn dan door mensen.

Om de zekerheid die deze tool biedt ook naar cryptovaluta te brengen, heeft PwC de tool van een update voorzien. “Halo geeft nu ook audit- en andere assurancediensten aan klanten die cryptovaluta gebruiken, bezitten, of verhandelen”, aldus PwC. Halo kan worden ingezet voor transacties in Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Bitcoin Diamond, LiteCoin, Ethereum, en Ripple (XRP).

Zekerheid

In het persbericht lezen we dat Halo “onafhankelijk bewijs kan leveren van de koppeling tussen private en public key”. Met andere woorden: het geeft de gebruiker de zekerheid over de vraag wie er eigenaar is van een gegeven saldo. Daarnaast is het mogelijk om de blockchain te controleren en inspecteren vanuit Halo. Daarmee kan bijvoorbeeld de betrouwbaarheid van een transactie worden vastgesteld.

De tool is ook beschikbaar voor bedrijven die geen ‘audit-klant’ zijn van PwC. “We helpen graag met de nieuwe kansen en bedreigingen rondom blockchain en cryptovaluta”, aldus PwC-directeur Mike Davies. “En dat is inclusief het implementeren van processen die nodig zijn voor betrouwbare rapportages.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.