Betaalkaart (Visa) Coinbase nu in Nederland te gebruiken

Ook cryptocurrency exchange Coinbase heeft een eigen betaalkaart. Na lancering in Engeland is de kaart nu ook te gebruiken in zes andere Europese landen, waaronder Nederland. Betaal jij binnenkort vanuit je Coinbase-wallets?

AdoptieCoinbase

Betaalkaart (Visa) Coinbase nu in Nederland te gebruiken
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

De betaalkaart van Coinbase heet ‘Coinbase Card’. Het is in samenwerking met Visa in omloop gebracht. Het wint niet de originaliteitsprijs, maar het is wel effectief: de dekking ervan is in orde. Overal waar Visa geaccepteerd wordt, kan je ook met deze betaalkaart betalen.

Beschikbaar in Nederland

In de loop van april werd de nieuwe dienst gelanceerd. In eerste instantie was de kaart enkel te gebruiken in het Verenigd Koninkrijk. Die dekking is uitgebreid naar 6 Europese landen: Spanje, Duitsland, Frankrijk, Italië, Ierland, en Nederland.

Zeeshan Feroz, de CEO van Coinbase U.K., wilde niet vertellen hoeveel gebruikers van de kaart het bedrijf al heeft weten aan te haken. Feroz stelt wel dat het aantal “wel voorbij de 1.000 gratis weggegeven kaarten is geknald”.

Gekoppeld aan Coinbase-account

Als je actief bent op Coinbase is het wellicht een leuke aanvulling op het gebruik van de exchange. De kaart is gekoppeld aan je Coinbase-account. Je hoeft dus geen geld ‘op de kaart te zetten’ — de cryptovaluta die je bij Coinbase geparkeerd hebt staan worden direct omgezet in fiatgeld.

De betaalkaart is beschikbaar als fysieke kaart, en als iOS/Android-app. Met die mobiele applicatie kan je de cryptovaluta selecteren die je wil gebruiken om mee te betalen. Alle munten die op Coinbase beschikbaar zijn, kan je daarvoor gebruiken. Lees voordat je een crypto-betaalkaart gaat gebruiken goed de kleine lettertjes!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.