32 crypto’s minder voor Amerikaanse handelaars op exchange Bittrex

Ook cryptocurrency exchange Bittrex worstelt met onduidelijke Amerikaanse regels rondom cryptovaluta. Om dure flaters te voorkomen, verwijdert de exchange 32 cryptocurrencies voor Amerikaanse klanten. Wat is er aan de hand?

Exchange

32 crypto’s minder voor Amerikaanse handelaars op exchange Bittrex
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Blokkade voor Amerikanen

Vanaf 21 juni zijn er minder cryptovaluta beschikbaar voor Amerikaanse klanten van cryptocurrency exchange Bittrex, meldt het bedrijf in een blogpost. In totaal wordt de toegang geblokkeerd tot 32 cryptovaluta, waaronder Qtum (QTUM), GoChain (GO), en Mainframe (MFT).

Het is niet zo dat al deze valuta van Bittrex verdwijnen. Ze “transitioneren naar Bittrex International”. Dat is de tak van Bittrex voor de wereld buiten de Verenigde Staten, gevestigd in Europa. Na 21 juni worden openstaande orders automatisch gesloten, en kunnen daarna nog wel worden opgenomen.

‘Regels zitten innovatie in de weg’

Exchanges die opereren in de Verenigde Staten zitten in een lastig parket. De Amerikaanse markt is groot, dus simpelweg de deuren sluiten is geen optie. Expliciet uitspreken tegen het huidige beleid is vanuit politiek perspectief ook een risico.

Het gevolg is dat er om de hete brij gedraaid wordt: “Net als anderen, blijven we pleiten voor wetten en regels die innovatie bevorderen”, schrijft Bittrex. Dat ging overigens vooraf met de opmerking “trots te zijn dat Bittrex op de Amerikaanse markt opereert”.

Eén van de ‘anderen’ waar Bittrex over spreekt, is concurrent Poloniex. Jeremy Allaire, CEO van Circle, het bedrijf achter Poloniex, is een stuk explicieter over de problematiek. “We zijn zwaar gefrustreerd dat we deze stappen moeten nemen”, schrijft Allaire. “Het is het gevolg van de recent door de SEC gepubliceerde leidraad, waarin de toezichthouder een extreem brede definitie van de term ‘security’ aanhoudt.”

Ook in het geval van Bittrex worden er dus voorzorgsmaatregelen getroffen. Omdat het onduidelijk is wat de toezichthouders onder de term ‘security’ verstaan, knipt de exchange simpelweg de assets weg waar de minste of geringste twijfel over is. Zo worden in ieder geval dure flaters voorkomen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.