Concurrentie voor Tether?

Binance komt binnenkort met eigen stablecoins, Binance GBP is de eerste

Volgens de financieel topman van Binance, Wei Zhou, komt Binance binnen enkele weken met z’n eerste stablecoin: Binance GBP. Aanvullende valutaparen volgen later. Is er serieuze concurrentie voor Tether op komst?

ExchangeBinance

Binance komt binnenkort met eigen stablecoins, Binance GBP is de eerste
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Zhou vertelde over de plannen in een telefonisch interview met Bloomberg. Handelaars gebruiken stablecoins — munten met lage volatiliteit — onder anderen om in te schuilen ten tijde van hoge volatiliteit. Tot op dit moment is Tether de onbetwiste marktleider geweest.

Concurrentie voor Tether

De afgelopen jaren hebben veel stablecoins een poging gedaan om de koppositie van Tether over te nemen. Dat is bij verre na niet gelukt. Op dit moment is Tether verantwoordelijk voor meer dan 90% van al het handelsvolume veroorzaakt door stablecoins. En dat ten tijde van rumoer rondom de munt en moederbedrijf iFinex.

Binance is een invloedrijke exchange in de cryptowereld. De introductie van eigen stablecoins kan weleens de meest serieuze poging zijn om marktaandeel van Tether af te snoepen. “Het zou zeker de waardepropositie van Tether bedreigen”, vertelt Kyle Samani, medeoprichter van Multicoin Capital.

Engelse pond eerst

De eerste stablecoin die door Binance uitgegeven gaat worden, heet ‘Binance GBP’. De munt is gebaseerd op de Engelse pond en wordt 100% gedekt, aldus Zhou. Binance onthult de bank waar het mee samenwerkt na de lancering van de stablecoin.

Volgens Zhou komt Binance later met meer stablecoins, maar zijn er op dit moment geen plannen om iets met de Amerikaanse dollar te doen. Voor Tether goed nieuws, want Tether’s marktpositie leunt sterk op het gebruik van en de handel in USDT.

Vanuit het perspectief van de gebruiker ligt volgens Binance de nadruk teveel op de dollar. “Slechts enkele delen van de wereld gebruiken de dollar”, zei Zhou. “Andere gebruikers gebruiken andere valuta, en dat zou in de wereld van stablecoins tot uiting moeten komen.”

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.