Justin Sun (TRON) betaalt 4 miljoen voor een lunch met Warren Buffett

Het wordt ongetwijfeld een feestelijke lunch in het Smith & Wollensky-steakhouse in Manhattan. Justin Sun, de man achter cryptovaluta TRON (TRX), gaat lunchen met miljardair en cryptocriticus Warren Buffett. De prijs: ruim 4 miljoen euro?!

Markt

Justin Sun (TRON) betaalt 4 miljoen voor een lunch met Warren Buffett
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Geld naar goed doel

Sun betaalde uiteraard niet zomaar het buitensporige bedrag. Het etentje met Buffett, inmiddels 88 jaar oud, wordt jaarlijks geveild. Het hoogste bod mag aanschuiven bij de miljardair, wienst vermogen vorig jaar geschat werd op 72,5 miljard euro.

Buffett zamelde de afgelopen 20 jaar in totaal meer dan 30 miljoen euro in voor de Glide Foundation. Glide helpt daklozen in San Fransisco. Buffett’s eerste vrouw, die in 2004 overleed, bracht hem met de organisatie in contact.

Effectieve campagne

Van Buffett is bekend dat hij flinke kritiek heeft op cryptovaluta. Hij noemde het “waardeloos”, en “rattengif in het kwadraat”. Dat maakt het miljoenen-etentje extra interessant.

Justin Sun heeft zichzelf een lastig imago aangemeten binnen de cryptowereld. Het wordt hem regelmatig verweten dat hij aankondigingen van aankondigingen doet, die zo nu en dan een teleurstellende afloop hebben. In eerste instantie werd de onthulling daarom niet al te serieus genomen.

Hoe dan ook: het resultaat ervan is een effectieve campagne. Sun en TRON zijn in nagenoeg alle grote media ter sprake gekomen, en hij mag samen met zeven anderen aanschuiven bij Buffett. Volgens Sun is het onderliggende doel om een brug te slaan tussen conservatieve institutionele beleggers en de cryptowereld.

Sun noemde bij CNBC twee andere redenen: hij kan Glide op deze manier ondersteunen, en Buffett dankbaarheid tonen voor de inspiratie die hij Sun gegeven heeft. Dat Sun zijn eigen cryptovaluta onder de aandacht kan brengen, liet hij voor het gemak achterwege.

Wie zou jij meenemen?

Of het gaat lukken om Buffett ervan te overtuigen dat blockchain de toekomst is lijkt vergezocht, en daar lijkt Sun zich ook van bewust. “Ik wil hem laten zien wat de jonge generatie aan het doen is”, vertelt Sun. Hij gaat andere leiders uit de cryptowereld vragen om hem daarbij te helpen.

De actie heeft tot interessante gesprekken geleid. Wat zou jij Buffett vertellen? En wie zou jij meenemen naar de lunch? Anthony Pompliano kiest ervoor een aantal bekende namen mee te nemen, wellicht om op die manier een blijvende indruk achter te laten.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.