Prijs Bitcoin stijgt tot boven $8.900, nieuw hoogtepunt van 2019

In de nacht van zondag op maandag is de Bitcoin naar een nieuw hoogtepunt van 2019 gestegen. De koers klom tot boven de $8.900. Op het moment van schrijven wisselt 1 BTC voor $8.740 van eigenaar. Hoe nu verder?

MarktBitcoin

Prijs Bitcoin stijgt tot boven $8.900, nieuw hoogtepunt van 2019
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Uitbraak naar boven

Bitcoin stuiterde ruim 8 dagen tussen de $7.700 en $8.300. Dat was een ruime week z’n ‘trading range’. Rond 21:00u op 26 mei brak Bitcoin met hoog volume uit die range. Rond 21:45u stond de teller op $8.500, en een paar uur later bleek rond $8.950 de brandstof op.

Bitcoin brak met deze beweging uit een zogeheten ‘ascending triangle’. Dat is wat men in de context van technische analyse een ‘voortzettingspatroon’ noemt. De stijgende driehoek is hieronder zichtbaar (blauwe lijnen). De afbeelding komt uit onze meest recente technische analyse en is van voor de uitbraak.

Stijging van bijna 12 procent

Bitcoin heeft vanuit cijfermatig perspectief de grootste invloed op de cryptomarkt. Het wordt daarom weleens de ‘moeder der munten’ genoemd. Tijdens een forse stijging is dikwijls zichtbaar dat binnen de markt kapitaal verschuift naar Bitcoin. In dat geval ‘bloeden’ andere valuta — ze zetten rode cijfers neer.

Ditmaal lijkt het mee te vallen. Opvallend is dat een groot deel van de markt de afgelopen 24 uur redelijk overeind is gebleven. Een aantal prominente ‘altcoins’ hebben het zelfs beter gedaan dan Bitcoin, waaronder EOS, LTC, TRX, en BSV.

Hoe verder?

Als we uitzoomen zien we dat we sinds de bodem van 15 december 2018 (~$3.150) intussen zo’n 178% zijn gestegen. Sindsdien is de koers nagenoeg alleen maar omhoog gegaan. Na de stijging naar $5.000 was er sprake van wat consolidatie, maar dat was minimaal.

In onze technische analyse gericht op Bitcoin lees je meer over de verwachtingen voor komende tijd.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.