Telecomgigant AT&T accepteert betalingen met cryptovaluta

AT&T, de grootste provider van telefoondiensten in de Verenigde Staten, accepteert nu betalingen met cryptovaluta. Door BitPay toe te voegen als betalingsverwerker, ondersteunt de telecomgigant transacties met Bitcoin, Bitcoin Cash, en drie stablecoins.

AdoptieBitcoin

Telecomgigant AT&T accepteert betalingen met cryptovaluta
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

AT&T heeft er een kort persbericht aan gewijd. “We hebben altijd onze ogen open voor manieren waarop we onze dienstverlening kunnen verbeteren”, schrijft Kevin McDorman, vicepresident van het bedrijf. “We hebben klanten die cryptovaluta gebruiken, en we zijn blij dat ook zij kunnen betalen zoals ze willen.”

De optie om te betalen met cryptovaluta is enkel beschikbaar voor het betalen van de telefoonrekening. Andere diensten blijven buiten schot, waaronder de aankoop van een nieuw telefoontoestel, of betalingen in winkels van AT&T.

Te breed uitgemeten?

Door vooraanstaanden in de cryptowereld is het nieuws op een opzwepende manier neergezet. Anthony Pompliano, oprichter van Morgan Creek, schrijft in de context van het nieuws bijvoorbeeld dat “iedereen Bitcoin probeert te accumuleren”:

Het is inmiddels een redelijk vastgeroest patroon. Een bekende naam onderneemt een activiteit die in meer of mindere mate cryptovaluta raakt, en dat gegeven wordt opgeblazen tot een ‘once in a lifetime event’. Het risico ervan is dat men in de echokamer feit niet meer kan onderscheiden van fictie.

Om wat nuance aan te brengen in de berichtgeving: BitPay biedt klanten de mogelijkheid ontvangen cryptovaluta eerst om te zetten naar fiatvaluta alvorens het op de rekening gestort wordt. De kans is groot dat AT&T daarvan gebruikmaakt.

Bagatelliseren we daarmee het nieuws volledig? Dat niet. Voor cryptovaluta is het winst dat een bekende speler (in beperkte mate) erkenning geeft. Het is constructieve exposure van buiten de grenzen van de cryptowereld, en dat is altijd welkom!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.