Honger? Vier Bitcoin Pizzadag 2019 met een italiaans gerecht

Het is alweer negen jaar geleden dat Laszlo Hanyecz 10.000 BTC betaalde voor twee pizza’s. Omgerekend is dat nu een astronomisch bedrag — ongeveer 73 miljoen euro. Een feestelijke dat voor Bitcoin en pizzaliefhebbers?

Bitcoin

Honger? Vier Bitcoin Pizzadag 2019 met een italiaans gerecht
0%
De redactie
Door De redactie

Dure pizza’s

Op 18 mei 2010 vroeg Hanyecz op het forum BitcoinTalk wie hem twee pizza’s wilde bezorgen in ruil voor 10.000 bitcoins. Hij heeft er even op moeten wachten, maar een paar dagen later — op 22 mei — was de deal rond. Een ander forumlid wilde de bitcoins wel aannemen, en bestelde twee pizza’s bij Papa John’s.

Sindsdien staat 22 mei wereldwijd bekend als Bitcoin Pizza Day. Het markeert niet alleen het moment waarop de duurste pizza’s ooit zijn gebakken. Belangrijker is dat Bitcoin gebruikt werd als betaalmiddel.

Speciale dag

Veel bedrijven haken in op deze ‘speciale dag’. Zo bracht hardwarefabrikant Ledger vorig jaar een speciale editie van de Nano S uit. In totaal zijn er 1.337 van in omloop gebracht. Dit jaar trekt KuCoin de aandacht met de mogelijkheid om 1 BTC te winnen voor de prijs van 1 KuCoin Share (KSC, ~$1 waard).

Huobi trekt de aandacht door op eigen houtje Bitcoin’s Pizza Day te rebranden naar Huobi Prime Day. De exchange komt met twee acties waarmee een totale waarde van $1,5 miljoen in bitcoin weggeven wordt aan gebruikers.

Pundi X pakt uit met korting op hun XPOS-apparaten. In plaats van 300 dollar hoef je op Pizza Day ‘slechts’ 199 dollar te betalen. En BitForex pakt uit met een giveaway, met als hoofdprijs 1 BTC voor 1 gelukkige deelnemer.

Honger gekregen?

Sinds november 2013 kan op bij Thuisbezorgd.nl betalen met bitcoin. Het was een van de eerste partijen in Nederland dit bitcoin accepteert als betaalmiddel. Kortom: niets staat je in de weg om Bitcoin’s pizzadag te vieren met een pizza.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.