Gerucht: exchange Cobinhood stopt ermee, liquidatie aangevraagd

De Taiwanese cryptocurrency exchange Cobinhood zou zodanig in de problemen zijn geraakt dat het niet meer mogelijk is om te functioneren. Het gerucht (!) gaat dat de exchange net als Cryptopia haar liquidatie heeft aangevraagd. Dit is er bekend.

Exchange

Gerucht: exchange Cobinhood stopt ermee, liquidatie aangevraagd
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Allereerst, voor de vlugge lezer:

  1. Er is (nog) géén officiële informatie bekend vanuit Cobinhood.
  2. Geldopnames werken nog (zie deze hot wallet).
  3. Alle berichten over Cobinhood zijn gebaseerd op een tweet en een Taiwanese nieuwswebsite (waarvan de betrouwbaarheid onbekend is).

Met andere woorden: we hebben hier te maken met een heus maandagavondgerucht, die tot veel rumoer leidt in diverse cryptocommunities.

Problemen bij Cobinhood?

Wat het gerucht wellicht plausibel maakt, is het feit dat er rondom Cobinhood relatief veel discutabele berichten naar buiten zijn gekomen de afgelopen tijd.

Zo meldde het bedrijf recent dat CEO en mede-oprichter Tai-yuan Chen op non-actief is gesteld. Chen is sinds eind april niet meer werkzaam bij de exchange. Het verhaal is dat Chen “tot veiligheidsrisico’s heeft geleid vanwege emotionele instabiliteit”.

In de weken erna kwam bericht van een herstructurering bij de exchange. Er zou gesneden gaan worden in het personeelsbestand. Van de 100 medewerkers blijven er 30 over. Althans, dat zegt men in de wandelgangen, want vanuit Cobinhood is daar niets over gezegd, noch geschreven.

Een verhaallijn is dat het personeel ‘niet meer nodig is’. Ze zouden nodig zijn geweest voor de bouw van DEXON, een ICO die afgelopen maand gehouden is en waar $3 miljoen mee is opgehaald. De link: DEXON is een dochteronderneming van Cobinhood.

De verkochte tokens zouden vandaag ontgrendeld worden, maar volgens gebruikers heeft het DEXON-team het moment aangegrepen om de onderneming op te heffen en eerst de eigen tokens te verkopen.

Onduidelijk wat er gaande is

Op het moment is het zeker niet duidelijk wat er aan de hand is. Er zijn ook signalen die niet op een exitscam duiden.

Zo zijn geldopnames op Cobinhood nog functioneel, en is in ieder geval een deel van de beheerders van Cobinhood en DEXON nog actief op Telegram. Verder zijn er ook gebruikers die stellen dat paniek de reden is van de enorme verkoopgolf van tokens:

Op het moment van schrijven is het bijna 3 uur ’s nachts in Taiwan. Een ander scenario is dat men daar simpelweg op één oor ligt, en nog niet in staat is geweest om te reageren op de onstane commotie.

Hoe dan ook: tread carefully. Dit verhaal ontvouwt zich waarschijnlijk de komende uren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.