Verkoop hardware wallets Ledger verdubbeld na Binance hack

Binance gehackt, Cryptopia sluit de deuren, en commotie rondom HitBTC. De problemen bij exchanges zijn ellendig, maar er is een sector die er garen bij spint. Ledger verkoopt sinds de Binance hack twee keer zoveel wallets.

Bedrijfsleven

Verkoop hardware wallets Ledger verdubbeld na Binance hack
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Je hoeft maar even met cryptovaluta bezig te zijn, en je komt erachter dat de infrastructuur nog onvolwassen is. Kijken we alleen al naar afgelopen week, zien we dat:

Sommigen stellen dat het kenmerkend is voor een jonge markt. Anderen zien hierin bevestiging dat de SEC gelijk heeft: deze markt is nog niet klaar voor het serieuze werk. Hoe dan ook: dit soort problemen zijn ellendig.

Maar er is een sector die er voordeel bij heeft: de markt van hardware wallets.

Verkoop verdubbeld

Je ziet ons wel vaker ‘Not your keys, not your Bitcoin’ schrijven. Het is een inmiddels bekend gezegde in de cryptowereld waarmee aangegeven wordt dat je pas eigenaar van cryptovaluta bent als je de private keys in bezit hebt waarmee het geld beheerd wordt.

Het belang daarvan wordt met iedere gehackte centrale exchange wat duidelijker. “Binance werd gehackt, en de dag erop verdubbelde onze verkoop”, vertelde Pascal Gauthier, de CEO van Ledger tijdens een conferentie van The Block in New York.

Gauthier sprak over de verkoopcijfers tijdens aan discussie over de toekomst van geld. Het belang van veiligheid werd daarin benadrukt. “Veiligheid is cruciaal voor de groei van optimisme rondom cryptovaluta”, aldus Gauthier.

Ledger haalt miljoenen op

“Bij Ledger geloven we dat de beveiliging van cryptovaluta nog onvoldoende geregeld is”, vertelt Gauthier. “Het is geweldige technologie, maar er is één zwakte — de beveiliging rondom de eindgebruiker en private keys.”

Volgens Gauthier is werken in de security-sector stressvol. “De nadruk op veiligheid wordt alleen maar vergroot naarmate er meer geld de markt in stroomt”, vertelt de Ledger CEO. “Als de marktkapitalisatie sterk toeneemt, hebben we zelf ook meer geld nodig om te voldoen aan (nieuwe) veiligheidseisen.”

Het lijkt erop dat Ledger daar alvast mee begonnen is. Recent kwam naar buiten dat Samsung €2,6 miljoen in de hardwarefabrikant steekt

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Dit artikel heeft deze tags

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.