Coinbase: stablecoin USDC nu beschikbaar in 85 landen

In een update vertelt cryptocurrency exchange Coinbase dat het afgelopen jaar de toegankelijkheid van haar diensten flink is verbeterd. USD Coin (USDC) is nu beschikbaar in 85 landen, en Coinbase is inmiddels in meer dan 100 landen te gebruiken.

ExchangeCoinbase

Coinbase: stablecoin USDC nu beschikbaar in 85 landen
0%
De redactie
Door De redactie

Dinsdag vertelde Coinbase in een blogpost dat de afgelopen 12 maanden hard is gewerkt aan de impact die het bedrijf heeft op mensen wereldwijd. En naar eigen zeggen is dat goed gelukt.

Stablecoin USDC

Zo is de aan USD gekoppelde stablecoin USDC inmiddels via Coinbase beschikbaar voor handel in 85 landen. Officieel is USDC het product van CENTRE. Dat is een samenwerkingsverband met als doel om uitwisseling van waarde zo gemakkelijk te maken als het versturen van een e-mail.

De oprichters van CENTRE zijn Circle en Coinbase. Om die reden spreekt Coinbase over USDC als haar ‘eigen stablecoin’. Technisch gezien is dat niet helemaal juist. Circle is bijvoorbeeld de eigenaar van de exchange Poloniex, en heeft ook eigen betaaldiensten.

Hoe dan ook: USD Coin is nu in 85 landen beschikbaar. Volgens Coinbase belangrijk: “het versnelt de wereldwijde adoptie van de handel in cryptovaluta en het geeft toegang tot een stabiele waardedrager”.

Ook niet onbelangrijk is het moment waarop Coinbase met ‘nieuws’ over USDC komt. Tether (USDT) beschikt nog over het grootste marktaandeel van alle stablecoins en moederbedrijf iFinex zit (al een tijdje) in zwaar weer. Een aardige gelegenheid om aandacht te vragen voor het eigen alternatief. En wellicht kan dat geen kwaad, want in tegenstelling tot Tether wordt de dekking van USDC maandelijks gecontroleerd.

Meer dan 100 landen

In hetzelfde bericht kondigt Coinbase aan dat de exchange nu vanuit 103 landen te gebruiken is. Een jaar geleden waren dat er nog slechts 32. In de laatste lichting zitten 50 nieuwe landen, waaronder Brazilië, Zuid-Afrika, en Turkije.

Onder de landen zitten ook zogeheten opkomende economieën, een aantal ‘ontwikkelingslanden’, en regio’s waar niet zomaar met cryptovaluta of buitenlandse valuta gewerkt kan of mag worden. Om ook in die laatstgenoemde gebieden financiële vrijheid te stimuleren, heeft Coinbase geïnvesteerd in Airtm. Airtm is de afgelopen vier jaar primair actief geweest in Venezuela, en gaat haar dienstverlening verder uitrollen.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.