Coinbase Custody heeft nu $1 miljard aan crypto in beheer

Een mijlpaal voor Coinbase: de bewaardienst van de exchange (Custody) heeft 12 maanden na de lancering $1 miljard aan cryptovaluta in beheer. En dat bedrag groeit gestaag. Dit is wat CEO Brian Armstrong erover vertelt.

ExchangeCoinbase

Coinbase Custody heeft nu $1 miljard aan crypto in beheer
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

$150 miljoen extra per maand

Armstrong was te zien tijdens CoinDesk’s Consensus 2019. Hij nam daar deel aan een discussie en kreeg een vraag over de betrokkenheid van institutionele beleggers bij de cryptomarkt.

“We hebben Coinbase Custody 12 maanden geleden gelanceerd. Onlangs zijn we de grens van $1 miljard aan assets in beheer gepasseerd. Inmiddels doen 70 instellingen mee, en groeit het vermogen dat we beheren met $150 miljoen per maand”, vertelt Armstrong. “Je kunt daarom wel stellen dat dit tot zover succesvol is geweest.”

Actieve deelname

Armstrong voegt eraan toe dat grote beleggers niet enkel hun geld willen parkeren. “Ze willen deelnemen aan ‘staking’, aan stemrondes, het beheer [governance] van de blockchain”, vertelt Armstrong. “Die activiteit gaat snel groeien.”

Bitcoin is nog steeds de belangrijkste asset waar grote instellingen in geïnteresseerd zijn. Maar de interesse in andere valuta groeit volgens Armstrong. “Daarom biedt Coinbase nu 30 munten aan deze doelgroep aan.”

Te hoge verwachtingen

Een tweede deelnemer aan het gesprek is Fred Wilson, partner bij Union Square Ventures. Zowel Wilson als Armstrong stellen dat het niet per se de grote, traditionele spelers zijn die nu deelnemen aan de cryptomarkt.

“Als mensen in de Wall Street Journal lezen dat instituten naar crypto komen, denken ze gelijk aan Goldman of BlackRock. Maar in realiteit gaat het om 100 ‘tokenfondsen’ in de VS en in Azië”, vertelt Wilson. “Ik zie traditionele instellingen dat de komende twee jaar nog niet doen.”

Dat neemt niet weg dat de deelname van het ‘slimme geld’ aan het toenemen is. “Zestig procent van ons handelsvolume komt inmiddels van grote beleggers”, vertelt Armstrong. 

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.