Samsung brengt crypto features naar goedkopere Galaxy telefoons
Goed nieuws voor Samsung-gebruikers: De Zuid-Koreaanse elektronicagigant is van plan om aan cryptocurrency en blockchain gerelateerde features op meer Galaxy-telefoons uit te rollen. Dit zijn de plannen.
Drempels weg
Het voornemen van Samsung kwam via Business Korea aan het licht. Samsung’s Blockchain Wallet applicatie, geïntroduceerd bij de lancering van de Galaxy S10, komt naar goedkopere modellen toe. Ook wordt het aantal regio’s waarin van de applicatie gebruikgemaakt mag worden uitgebreid.
Chae Won-cheol, directeur bij Samsung:
“We gaan de drempels wegnemen om gebruik te maken van nieuwe mogelijkheden door het aantal Galaxy-modellen die blockchainfuncties ondersteunen uit te breiden. Onze dienstverlening is nu beschikbaar in Korea, de Verenigde Staten, en Canada. Daar gaan regio’s bij komen.”
Op dit moment zijn de features enkel beschikbaar op de Galaxy S10. Dat model heeft ook een ingebouwde hardware wallet. Of alle features die door de S10 worden ondersteund ook naar andere modellen komen is onbekend. De berichtgeving lijkt overigens van wel te suggereren.
Samsung Coin?
In de publicatie van Business Korea wordt aangegeven dat Samsung in gesprek is met (grote) telecomfirma’s, waaronder SK Telecom en KT Corporation (voorheen Korea Telecom). Het idee is om te gaan samenwerken om op blockchain gebaseerde diensten uit te gaan rollen, zoals het beheer van digitale identiteiten.
Samsung is flink aan de werk aan het timmeren in de blockchainwereld. Zo heeft het bedrijf in Europe recent het merk Samsung Deliver geregistreerd. Onder die vlag wordt blockchainsoftware gemaakt voor de transportsector. Een andere ontwikkeling is een investering in hardwarefabrikant Ledger. Het precieze doel daarvan is nog onbekend.
Eind april kwamen geruchten langs over Samsung’s eigen blockchain en munt. Volgens “iemand die bekend is met de gang van zaken binnen de muren van Samsung” ontwikkelt Samsung een eigen op Ethereum gebaseerde blockchain.
Iedereen heeft een mening
Onder de noemer Opinie
schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm.
We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om
te delen, duiden en ondertitelen.