Binance activeert stortingen en opnames van cryptovaluta na systeemupgrade

Binance is recent gehackt en heeft een week op halve kracht gedraaid. Woensdag herstelt de exchange alle functionaliteit. Na een “geplande systeemupgrade” worden stortingen en opnames ingeschakeld. Dit is er bekend.

VeiligheidBinance

Binance activeert stortingen en opnames van cryptovaluta na systeemupgrade
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het zal je niet zijn ontgaan. Eén van de meestgebruikte exchanges wereldwijd bleek niet onaantastbaar. Er werd 7.000 BTC gestolen, en even stond de cryptowereld op z’n kop. Inmiddels is de rust grotendeels teruggekeerd, en is er bij Binance achter de schermen gewerkt aan verbetering.

Beveiliging verbeterd

Volgens een korte update van CEO Changpeng Zhao (CZ) zijn er “significante wijzigingen gedaan aan het systeem van Binance”. Hij heeft het over een “groot aantal geavanceerde beveiligingsfeatures” die zijn toegevoegd of op de schop gegaan. Daarovert worden later meer details gedeeld.

In dezelfde update meldt CZ dat ze dinsdag graag stortingen en opnames weer inschakelen. Binance heeft nu een kleine week op halve kracht gedraaid, en dat wil CZ natuurlijk graag herstellen.

Op dit moment zijn alle opnames en stortingen nog opgeschort. Naar verluidt was overigens enkel de knop op de website gedeactiveerd. Tenminste één gebruiker heeft de afgelopen week nog geld naar Binance kunnen overmaken:

Woensdag weer live

In de meest recente update van Binance wordt bekendgemaakt dat Binance in de nacht van dinsdag op woensdag een systeemupgrade start. Die upgrade duurt waarschijnlijk 6 tot 8 uur. Het is de periode waarin bovengenoemde upgrades worden toegepast.

Het is de bedoeling dat daarna alle functionaliteit van Binance weer live gaat. Vanaf dat moment werkt het weer “als vanouds”, maar dan met upgrades onder de motorkap. Belangrijk om rekening mee te houden:

  • Het geplande onderhoud start op woensdag 15 mei, om 05:00u.
  • Het onderhoud duurt waarschijnlijk 6 tot 8 uur.
  • Tijdens het onderhoud is de handel volledig uitgeschakeld.
  • Na het onderhoud krijg je 30 minuten de tijd om je persoonlijke orderboek op orde te krijgen.

De vraag die overblijft: gaat de wederopstanding van Binance effect hebben op de markt? Later vandaag hebben we het antwoord.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.