Bitcoin met $8000 naar nieuw hoogtepunt 2019

Begeleid door een orkest van geweldig nieuws steeg Bitcoin vandaag naar $8000, het nieuwe hoogtepunt van 2019. En dan is de bull market nog niet eens echt begonnen! Een korte BTC-update!

Bitcoin

Bitcoin met $8000 naar nieuw hoogtepunt 2019
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Afgelopen weekend verraste Bitcoin zelfs de grootste optimisten door ogenschijnlijk zonder enige moeite in een paar dagen 25% te stijgen.

Vrijdag was de koers nog net boven de $6000. Zaterdag steeg de koers naar net onder de $7000 (A). Na een korte pauze gingen we in de nacht van zaterdag op zondag verder naar ruim $7500.

Nu zou het toch wel tijd zijn voor een stapje terug? Eens kijken op welk niveau er steun te vinden is?

Niets van dat alles.

Vandaag zagen we een symmetrical triangle (B) die naar boven uitbrak. We zagen wat vertraging in de buurt van de top van zondag, en toen... uit het niets een enorme groene candle (C) naar bijna $8000 (D).

Opmerkelijk is het hoge volume (E) en het feit dat we geen sterke rejection zien. De weerstand op $8000 is nu kennelijk nog even te sterk, maar we zien ook geen enorme duikvlucht naar beneden.

De reden?

Opvallend is dat rond het tijdstip van (C) er drie heel positieve berichten de ronde deden:

  1. Gemini en Flexa komen met een nieuw betaalnetwerk, en sluiten grote Amerikaanse retailers aan. Grote namen worden genoemd, zoals Whole Foods (supermarkt), Starbucks, Nordstrom (warenhuis) en Amazon.

  2. Microsoft komt met 2nd layer oplossing op Bitcoin voor digitale identiteit.

  3. Bakkt gaat in juli Bitcoin futures testen, waarbij het grote nieuws is dat ze hiervoor samenwerken met de toezichthouders.

Of deze berichten toevallig samenvallen met de stijging of daadwerkelijk aanleiding waren, dat weten we natuurlijk niet. Maar opvallend is het wel.

Dominance naar 60% - alts in de put

Deze stijging van Bitcoin was geen feestje voor de alts. De meeste hebben het er maar zwaar mee. De Bitcoin-dominance is gestegen naar boven de 60%.

In dollars zijn alts gemiddeld genomen ongeveer gelijk gebleven. Maar daar is het de meeste handelaars en investeerders niet om te doen. Ze zoeken naar de waarde in bitcoins. En die is flink gedaald, helaas. Geen alt season nog dus!

Einde van de stijging?

Elke stijging houdt een keer op. We zullen niet in één rechte lijn van hier naar $100.000 gaan voor een bitcoin.

Met technische analyse zijn er vele targets te geven. Maar ook vele daarvan zijn in de afgelopen dagen zonder enige moeite doorbroken.

Het meest voor de hand ligt om rustig af te wachten tot we ook op de hogere timeframes een duidelijke omkering zien en weer gaan dalen. Dat kan vervolgens best een eind zijn. Een daling van 30-40% is heel normaal na zo'n enorme stijging.

Een daling naar ergens tussen $4900 en $6400 ligt voor de hand. Wat het wordt kunnen we pas zeggen als we aan de retracement begonnen zijn.

Tot die tijd genieten we nog even van dit mooie plaatje, met een stijging van 155% ten opzichte van de bodem van $3128 op 15 december 2018.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.