#GotSatoshi

Wordt de identiteit van Satoshi Nakamoto op 14 mei onthuld?

De ware identiteit van de schepper van Bitcoin houdt de gemoederen bezig de afgelopen weken. Eerst Craig Wright, daarna John McAfee, en nu een website waarop over 11 dagen de identiteit van Satoshi wordt onthuld...

MarktBitcoin

Wordt de identiteit van Satoshi Nakamoto op 14 mei onthuld?
0%
De redactie
Door De redactie

De website GotSatoshi.com is recent gelanceerd en stelt de vraag ‘Waar ter wereld is Satoshi?’ centraal. Er wordt een timer getoond die aftelt naar dinsdag 14 mei 17:50u. De claim: op dat moment wordt live de identiteit van Bitcoin’s schepper onthuld. Dan komen we erachter wie of wat Satoshi Nakamoto is.

Craig Wright

De discussie rondom de identiteit van Satoshi Nakamoto is weer opgelaaid nadat Craig Wright zich (weer) geroepen voelde om te stellen dat hij degene is die achter Bitcoin zit. Daar is hij zodanig van overtuigd, dat hij iedereen die het met hem oneens is voor het gerecht sleept.

“Ik heb het gemaakt om wereldwijde scams te stoppen. Om orde in de chaos te brengen. Bedankt dat jullie me helpen met de groei ervan”, schrijft Wright.

John McAfee

McAfee, beroemd geworden in de cryptowereld met ludieke marketingcampagnes, reageert erop. Hij vindt dat het genoeg is geweest. Het mysterie moet voor eens en voor altijd de wereld uit geholpen worden.

Niet veel later krabbelde McAfee terug, bang dat ‘zijn onthulling’ ervoor zou zorgen dat hij dieper in de problemen zou komen. Het zou diverse gevolgen kunnen hebben, waaronder “een rechtzaak en een verzoek tot uitlevering [aan de VS]”. Bovendien zou het McAfee “om diverse redenen tot een doelwit maken”.

#GotSatoshi

De jacht op Satoshi’s identiteit gaat nu verder met de hashtag #GotSatoshi. Het lijkt een marketingcampagne te zijn die in de loop van april is bedacht. De bijbehorende Facebook-pagina is aangemaakt op 11 april, ruim voordat McAfee zich uitsprak over de zaak. Dat sluit overigens niet uit dat McAfee er niet bij betrokken is.

Waar dit op gaat uitlopen? Waarschijnlijk op de introductie van een nieuw product, bedrijf, of initiatief. Of op het vragen van aandacht voor een van de agendapunten van Consensus 2019. Mocht je het willen volgen, kan je jezelf hier inschrijven voor updates.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

De redactie

De redactie

De gehele redactie van LekkerCryptisch, met Peter Slagter als hoofdredacteur. Wordt gebruikt als auteur voor artikelen als het een inspanning betreft van de redactie als geheel. Eventuele vragen kunnen gesteld worden aan Peter.