IOTA gaat de stad Austin helpen met mobiliteitsinnovatie
Austin, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas, heeft ongeveer 1 miljoen inwoners. Mensen die dagelijks van A naar B reizen. Dat verkeer moet slimmer georganiseerd worden, en IOTA gaat daarbij helpen.
Het officiële transportbedrijf van Austin maakte de samenwerking bekend op Twitter. De twee partijen gaan zich storten op innovaties rondom het verkeer in de stad.
We’re partnering with the nonprofit @iotatoken to bring the future of mobility to Austin. Learn all about it at a special event on Monday, April 29, at 5 p.m. on the UT campus. ATD and IOTA leaders will make an announcement, followed by a Q&A. More at https://t.co/7cAmKUd6wp. pic.twitter.com/Cr97G8gfpX
— ATX Transportation (@austinmobility) April 25, 2019
In een gezamenlijk georganiseerde meetup is er gesproken over onderwerpen als ‘Smart Mobility’, ‘Smart Cities’ en transport binnen Austin. Vanuit IOTA was medeoprichter Dominik Schiener aanwezig. Hier is de hele meetup terug te kijken:
‘Internet of Things’
De term ‘Internet of Things’ (internet der dingen) staat voor de verbinding tussen apparaten. Daarin is het uiteraard essentieel dat die apparaten over een internetverbinding beschikken. Daarom: Internet of Things.
Het idee is dat apparaten zelfstandig data met elkaar kunnen uitwisselen. Denk bijvoorbeeld aan een koelkast die een nieuw pak melk besteld nadat je de laatste eruit hebt gehaald. Of een koffieapparaat dat koffie zet als je wekker gaat.
IOTA positioneert zich als project dat precies voor dat ‘internet der dingen’ geschikt is. Het heeft een eigen currency (MIOTA) en een eigen netwerk (de zogeheten ‘Tangle’) om dit soort processen mee te faciliteren.
Een recent voorbeeld van zo’n toepassing komt voor uit een samenwerking tussen Jaguar en IOTA. De grootste autofabrikant van Groot-Brittannië gaat bestuurders van z’n auto’s de mogelijkheid bieden om MIOTA te verdienen als beloning voor het delen van data. Een autonoom proces tussen apparaten: communicatie tussen auto’s onderling en infrastructuur van de autofabrikant.
Iedereen heeft een mening
Onder de noemer Opinie
schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm.
We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om
te delen, duiden en ondertitelen.