Maakt E*Trade zich klaar voor de handel in cryptovaluta?

Nieuws vanuit Wall Street. Naar verluidt maakt de bekende broker E*Trade zich klaar voor de handel in bitcoin en ether. Krijgen bijna 5 miljoen klanten binnenkort toegang tot de cryptomarkt?

Exchange

Maakt E*Trade zich klaar voor de handel in cryptovaluta?
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

E*Trade is voor de meeste Nederlanders waarschijnlijk een onbekende naam. Dat neemt niet weg dat er een bekend bedrijf achter deze naam schuilgaat, dat al 37 jaar bestaat en in het bezit is van een Nasdaq-notering.

E*Trade biedt een handelsplatform aan voor de handel in allerlei producten, waaronder aandelen, ETF’s, futures, en opties. Volgens Bloomberg komt daar een productcategorie bij: cryptovaluta. Let wel: het gaat hier om berichtgeving gebaseerd op een anonieme bron. E*Trade zelf wil er niets over zeggen.

4,9 miljoen klanten

Op 31 december 2018 had E*Trade 4,9 miljoen actieve handelaars op z’n platform. Alle balansen bij elkaar opgeteld kwamen toentertijd neer op een kleine $10 miljard.

Als E*Trade deze stap zet, zou het één van de grootste effectenmakelaars zijn die aan de cryptomarkt deelneemt. Spelers als Coinbase en Robinhood krijgen er dan een belangrijke concurrent bij. Een ander effect is dat het de cryptomarkt legitimeert — het kan de behoedzame investeerder wat vertrouwen geven.

Bewaardienst

Naar verluidt is E*Trade in de afrondende fase met gesprekken met een derde partij voor de opslag van de cryptomunten. Dat suggereert dat klanten niet in bezit zijn van hun eigen private keys. Volgens Bloomberg’s anonieme bron start het bedrijf met het faciliteren van handel in bitcoin en ether. De deur zou open staan voor andere valuta.

Uit onderzoek van Provoke Insights blijkt dat bijna de helft van alle Amerikaanse millennials minder gelooft in de conventionele aandelenmarkt dan in cryptovaluta. Een mogelijke verhaallijn is dat E*Trade op deze manier deze doelgroep gaat aanspreken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.