Samsung investeert miljoenen in hardware wallet-fabrikant Ledger

Ledger, de Franse firma achter de veelgebruikte hardware wallets, heeft een investering van €2,6 miljoen ontvangen van Samsung. Gaat de smartphone de hardware wallets zoals we die nu kennen vervangen?

Bedrijfsleven

Samsung investeert miljoenen in hardware wallet-fabrikant Ledger
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws kwam naar buiten via het Franse magazine Capital. Volgens de papieren die zij hebben ingezien heeft de Koreaanse techreus €2,6 miljoen in Ledger gestoken. De waardering van het bedrijf stijgt daarmee naar een totaal van €260 miljoen.

De oprichter van Ledger, Éric Larchevêque, heeft het nieuws bevestigd, maar kon er verder nog niets over vertellen. “We zijn er nog niet klaar voor om erover te communiceren”, aldus Larchevêque.

De toekomst van hardware wallets

Het is nog onduidelijk wat de betekenis is van Samsung’s deelname aan Ledger. Mogelijk dat zowel Ledger als Samsung een toekomst zien waarin de smartphone een prominentere rol op zich gaat nemen in de context van opslag van cryptovaluta. Beide bedrijven zouden in dat geval van een samenwerking profiteren.

Op Twitter reageert Larchevêque op dit scenario: “We zullen nog steeds hardware wallets nodig hebben. Maar de smartphone zal inderdaad een centrale rol spelen in een cryptorevolutie die toegankelijk is voor iedereen.”

Nieuwe CEO

Tot voor kort was Larchevêque zowel de oprichter als de CEO van Ledger. Hij heeft recent het stokje doorgegeven aan Pascal Gauthier. Larchevêque zelf is bestuursvoorzitter geworden, en gaat zich wellicht meer richten op strategische samenwerkingen, in plaats van op de dagelijkse leiding.

Een samenwerking met Samsung zal in ieder geval geen kwaad kunnen. Samsung is de laatste weken veelvuldig in het nieuws. Samen met de Rotterdamse haven en ABN Amro heeft het in de Benelux het blockchainmerk Deliver geregistreerd. Ook gaan er geruchten rond over Samsung’s eigen blockchain én munt.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.