Gerucht: Samsung bezig met de ontwikkeling van ‘Samsung Coin’

Het laatste gerucht is dat Samsung bezig is met de bouw van een eigen blockchain, gebaseerd op Ethereum’s technologie, en een eigen munt gaat uitgeven. Zien we binnenkort Samsung Coin verschijnen op exchanges?

Adoptie

Gerucht: Samsung bezig met de ontwikkeling van ‘Samsung Coin’
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Samsung is geen onbekende naam op de blockchain- en cryptomarkt. De Samsung Galaxy S10 heeft een ingebouwde hardware wallet, en recent heeft de techreus in de Benelux het blockchainmerk Deliver geregistreerd.

Samsung Coin?

Volgens “iemand die bekend is met de gang van zaken binnen de muren van Samsung” ontwikkelt Samsung een eigen op Ethereum gebaseerde blockchain, lezen we op CoinDesk Korea.

“Momenteel denken we aan een besloten blockchain-infrastructuur, maar dat is nog niet zeker. Het kan ook een publieke blockchain worden. Waarschijnlijk eindigen we in het midden. Een combinatie van een publieke en besloten blockchain”, vertelt de anonieme bron.

Als munt wordt Samsung Coin genoemd. Dat zou een asset kunnen zijn die door bedrijven onderling wordt gebruikt, of zelfs als betaalmiddel worden toegevoegd aan Samsung Pay.

Let wel: het gaat hier om een gerucht. De bron is niet te verifiëren, maar anonimiteit zou in dit geval geoorloofd zijn. Als een dergelijk project in ontwikkeling is, rust daar zeker geheimhouding op.

Jacht op concurrenten

“We verwachten dat Samsung Coin op de markt wordt gebracht, maar over de manier waarop is nog niets besloten”, vertelt de onbekende. In ieder geval is de vraag of het lukt om die stap op de Zuid-Koreaanse markt te zetten, aangezien de Koreaanse overheid strikte regels hanteert.

Deelconcurrenten van Samsung zijn al wat verder. Denk aan Kakao’s Klaytn. Vanuit dochteronderneming GroundX werkt Kakao aan diverse blockchainprojecten, waaronder een native currency voor Kakao’s infrastructuur.

Dergelijke projecten zijn ook in Korea te gebruiken, maar zijn niet vanuit Korea op de markt gebracht. Doorgaans worden werkzaamheden gerelateerd aan blockchaintechnologie en cryptovaluta vanuit Japan ondernomen.

Het verhaal dat Samsung met Ethereum’s technologie aan de haal is gegaan, strookt in ieder geval met Samsung’s Blockchain Wallet. De ingebouwde portemonnee op de Galaxy S10 ondersteunt enkel Ethereum en daarop gebaseerde decentrale applicaties.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.