Binance lanceert mainnet Binance Chain, je BNB inwisselen doe je zo

Op dinsdag 23 april lanceert Binance Chain voor het publiek. Het is de basis waarop niet veel later Binance DEX wordt geïntroduceerd. Als je Binance Coins (BNB) hebt, kan je die vanaf dinsdag omwisselen. Dit is hoe het werkt.

ExchangeBinance

Binance lanceert mainnet Binance Chain, je BNB inwisselen doe je zo
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Mainnet swap

Met deze Engelse term wordt het moment dat oude naar nieuwe munten kunnen worden ingewisseld vaak aangeduid. Op dit moment is BNB een token op het Ethereum-netwerk. Dat gaat na de lancering van Binance Chain veranderen.

Met de lancering van Binance Chain ontstaat ook een zogeheten ‘native coin’. Voor Binance Chain is dat BNB, en de munt vervult daar een soortgelijke rol als ETH voor Ethereum doet. De Ethereum-versie van BNB wordt uit roulatie gehaald, en de Binance Chain-versie wordt leidend. Een ‘mainnet swap’.

Binance.com gaat de swap faciliteren. Door je BNB naar de exchange te sturen, worden je munten automatisch geconverteerd. In feite is iedere BNB-opname na dinsdag een moment waarop Binance BNB inwisselt. Je hoeft daar niets voor te doen.

BNB-wallet

Nou ja, helemaal niets is overdreven. Je zal wel je eigen Binance Chain-adres moeten hebben. Vanaf dinsdag is er een web wallet beschikbaar waarmee je een eigen Binance-portemonnee kunt aanmaken. Die heb je na dinsdag nodig als je BNB van de exchange wil opnemen.

De hele procedure van de lancering van Binance Chain werkt als volgt:

  1. Op 18 april zijn alle vooraf geselecteerde ‘validators’ (equivalent van miners in een PoW-netwerk) blocks gaan produceren. Dit was de datum waarop het netwerk feitelijk live is gegaan, zij het nog achter gesloten deuren.
  2. De eigen munt, Binance Coin (BNB), is tot leven gekomen in het eerste geproduceerde block — de genesis block.
  3. De Binance Chain-explorer en de web wallet worden “rond 23 april opengesteld voor publiek”.
  4. Het netwerk van Binance wordt nog niet gebruikt voor het faciliteren van handel totdat de eerste batch BNB geconverteerd is.

Volgens Binance wordt het omruilen van BNB “tot in de nabije toekomst ondersteund”. Maar: “we moedigen je aan om je tokens binnen 90 dagen om te ruilen”, sluit de aankondiging af.

Binance Chain

Binance Chain is de nieuwe blockchain die is ontwikkeld door Binance. Binance DEX is een “ingebouwde marktplaats” die gebruikmaakt van deze nieuwe blockchain. "Binance Chain is snel, en hanteert een blocktijd van 1 seconde. Dat geeft een realtime gevoel, en is sneller dan de meeste andere blockchains", aldus CZ.

Meer over de combinatie van Binance Chain en Binance DEX lees je hier.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.