Coinbase timmert verder aan de weg, nu beschikbaar in 53 landen

Coinbase blijft één van de meest levendige cryptocurrency exchanges. De handel in cryptovaluta is uitgebreid naar 11 extra landen, en recent organiseerde het de ‘crypto for all’ hackathon. We duiken even de Coinbase-wereld in.

ExchangeCoinbase

Coinbase timmert verder aan de weg, nu beschikbaar in 53 landen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Beschikbaar in 11 nieuwe landen

Recent kondigde Coinbase in een blogpost aan dat het z’n deuren opent in 11 nieuwe landen: Argentinië, Mexico, Peru, Colombia, Chili, India, Hongkong, Zuid-Korea, Indonesië, de Filipijnen, en Nieuw-Zeeland. Het gaat enkel om de handel tussen cryptovaluta — op het inruilen van crypto voor fiatgeld en vice versa moet men daar nog even wachten.

Coinbase is nu te gebruiken in 53 landen, verspreid over 4 continenten. Volgens de aankondiging is het handelsvolume tussen cryptovaluta nu groter gegroeid dan het volume van transacties tussen fiat- en cryptovaluta. In februari 2019 was het goed voor 51% van het totaal. Deze trend is wereldwijd zichtbaar, aldus Coinbase.

Hackathon

‘In bearmarkten wordt gebouwd’, zeggen we weleens. Coinbase neemt het vrij letterlijk, en organiseerde recent een hackathon. Het thema: ‘Crypto for All’.

Voor Coinbase staan hackathons voor ‘innovatieve speeltuinen’. Een plek waar ideeën naar boven komen, en waar concepten concreet gemaakt kunnen worden. Anders dan bij Odyssey waren er geen restricties — alles mag worden gebouwd, als het maar iets met Coinbase te maken heeft.

Zo is er bijvoorbeeld gewerkt aan nieuwe kleurenschema’s voor de exchange. Is er een eerste implementatie gebouwd van het ‘Proof of Solvency’-protocol, is Coinbase Seed geboren (automatisch sparen van cryptovaluta met bedragen die achter de komma overblijven), en is gewerkt aan een Slackbot die gebruikmaakt van Bitcoin’s Lightning Network.

Voor Coinbase is het een manier om medewerkers ruimte te geven om te experimenteren en te mogen falen. Om ideeën de kans te geven zich te ontwikkelen tot concrete producten. En dat draagt weer bij aan de snelheid waarmee Coinbase nieuwe producten en diensten kan lanceren.

Over dat laatste gesproken: recent kwam Coinbase met z’n eigen Visa-betaalkaart. Met de kaart kan je bij Coinbase gestalde cryptovaluta gebruiken om mee te betalen bij een winkel op de hoek.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.