Rakuten’s cryptocurrency exchange geopend voor registraties

Rakuten, de ‘Amazon van Japan’, is bezig met een eigen cryptocurrency exchange: Rakuten Wallet. Recent maakte de e-commercegigant bekend de deuren te openen. Nieuwe gebruikers kunnen zich nu inschrijven. Een drijfveer voor adoptie in Japan?

Exchange

Rakuten’s cryptocurrency exchange geopend voor registraties
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Rakuten is voor de meeste Nederlanders een onbekende naam. Maar er gaat een gigantisch bedrijf achter schuil. Het is een internetbedrijf dat een grote webshop exploiteert. Het wordt ookwel de Japanse ‘Amazon’ genoemd. In 2018 zette Rakuten een omzet van zo’n 9 miljard euro neer.

Registratie geopend

Eind maart werd bekend dat Rakuten in april de deuren zou openen van de eigen exchange: Rakuten Wallet. Toen werd de datum 1 april genoemd, maar die mijlpaal is blijkbaar niet gehaald. Geen reden om het te bagatelliseren — Rakuten is een grote naam in Azië, en de deelname ervan aan de cryptomarkt zorgt in Japan voor wat balans in de verhalen die worden verteld over crypto.

In een persbericht maakt het bedrijf bekend dat het de deuren heeft geopend voor nieuwe registraties. Er zijn twee voorwaarden:

  1. De gebruiker moet lid zijn van Rakuten.
  2. De gebruiker moet een bankrekening hebben bij Rakuten Bank.

Ja, Rakuten beschikt ook over een eigen banktak. Vooralsnog is de exchange hard gekoppeld aan Rakuten Bank, en verlopen alle stortingen en opnames via Rakuten.

Drijfveer voor adoptie?

Rakuten Wallet gaat in eerste instantie drie cryptovaluta ondersteunen: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), en Bitcoin Cash (BCH). Op de website van Rakuten wordt over de werking en de voordelen van cryptovaluta uitgebreid verteld.

Vorig jaar nam Rakuten de exchange Everybody’s Bitcoin over. Daar was $2,4 miljoen mee gemoeid. Dat bedrijf komt volledig te vervallen, en gaat op in de nieuw opgerichte organisatie, Rakuten Wallet. Het openen van de registratie is de volgende logische stap in opmars naar de lancering ervan toe.

De nieuwe dienst van Rakuten kan in Japan een belangrijke drijfveer voor adoptie zijn. Klanten die gebruikmaken van de webshop zouden bijvoorbeeld vanuit de Wallet kunnen betalen. Daarnaast staat Rakuten bekend om z’n cashbacks. Ook daar liggen mogelijkheden om klanten te prikkelen van Rakuten Wallet gebruik te maken.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.