Gate.io haalt vele miljoenen op voor bouw nieuwe exchange

Cryptocurrency exchange Gate․io wil niet achterblijven en komt ook met een eigen blockchain, eigen DEX, en een eigen munt. Voor de bouw ervan zijn in een week tijd vele miljoenen opgehaald. Dit zijn de plannen.

Exchange

Gate.io haalt vele miljoenen op voor bouw nieuwe exchange
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Gatechain

Het is de trend van 2019: exchanges die een eigen blockchain optuigen, er een decentrale exchange (DEX) op lanceren, en een eigen cryptomunt introduceren die op dat netwerk diverse functies gaat vervullen. Binance zette de toon, OKEx volgde snel, en nu komt de Chinese exchange Gate.io er achteraan.

De (werk)naam vam Gate’s eigen blockchain is ‘Gatechain’. De eigen munt gaat Gatechain Token (GT) heten. De ontwikkeling van de exchange is gestart, en een testversie moet gelanceerd zijn in kwartaal 3. Pas in kwartaal 4 van 2019 volgt de lancering.

Miljoenenbudget

Om de bouw van de exchange te financieren is Gate.io een fundraiser gestart. Er worden zogeheten Gate Points (GP) verkocht. Die GP’s kunnen worden gebruikt om gebruikskosten van de huidige exchange mee te betalen. Nu komt de crux: voor iedere gekochte GP ontvangt de koper GT’s als beloning.

Door de Gatechain Tokens als beloning in omloop te brengen, loopt de exchange om strenge regels heen die toegepast worden op ICO’s. Soortgelijke technieken hebben we eerder gezien, dus uniek is het niet.

De eerste fase van de verkoop van de GP’s is recent afgerond. Volgens de exchange is er op de laatste dag voor $350 miljoen (!) aan GP’s verkocht. In totaal zou er voor $2,9 miljard aan orders zijn geplaatst gedurende de eerste verkoopweek.

CoinDesk schrijft dat er in totaal $64 miljoen is opgehaald voor de bouw van de nieuwe exchange, maar waar dat bedrag op is gebaseerd wordt helaas niet vermeld. Als de berichtgeving van Gate.io accuraat is, zou het om nog veel hogere bedragen gaan — bedragen die eigenlijk ongepast zijn voor de doelen die door Gate.io nagestreeft worden.

Eigen IEO-platform

Nog hipper dan een eigen blockchain is een eigen IEO-platform. IEO staat voor Initial Exchange Offering. Het zijn ICO’s 2.0, die het bedrijf dat de tokens op de markt brengt de garantie geeft op een vermelding op de exchange die de verkoop faciliteert.

Ook Gate.io komt met een eigen dienst, Gate.io Startup. De eerste verkoop staat al ingepland. Het project CNNS — Crypto Neo-value Neural System — is de gelukkige. En één keer raden met welke munt je kunt meedoen? Juist, Gatechain Token. Zo is de cirkel weer rond!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.