Coinbase lanceert eigen betaalkaart, dit zijn je alternatieven

Recent heeft Coinbase z’n eigen Visa-betaalkaart gelanceerd. Met de kaart kan je bij Coinbase gestalde cryptovaluta stukslaan in de winkel. Maar in eerste instantie enkel in Engeland. Hoe werkt dit? En zijn er alternatieven?

BedrijfslevenCoinbase

Coinbase lanceert eigen betaalkaart, dit zijn je alternatieven
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Coinbase Card

De betaalkaart van Coinbase is tot ‘Coinbase Card’ gedoopt. De kaart wordt in samenwerking met Visa op de markt gebracht. Niet erg origineel, maar het betekent wel dat de dekking in orde is. Overal waar je met Visa kunt betalen, kan je met de betaalkaart van Coinbase terecht.

Wat anders is dan bij de meeste betaalkaarten, is dat deze gekoppeld is aan een exchange. Je hoeft dus geen geld ‘op de kaart te zetten’ — de cryptovaluta die je bij Coinbase geparkeerd hebt staan worden direct omgezet in fiatgeld.

De kaart komt met een mobiele applicatie, waarmee klanten de cryptovaluta kunnen selecteren die gebruikt mogen worden om betalingen mee te doen. Alle assets die op Coinbase beschikbaar zijn, kunnen gebruikt worden om mee te betalen.

Coinbase Card is op dit moment enkel in Engeland verkrijgbaar. Het idee is dat de dienst later in heel Europa uitgerold wordt.

Alternatieven

Nog geen Coinbase Card in Nederland dus. Maar als het idee van een crypto-betaalkaart je wel aanstaat, zijn er genoeg alternatieven. We hebben een en ander op een rij gezet.

Opladen via
Naam Type Kosten Wallet Bank CC PayPal
Wirex EFTPOS €€
SpectroCoin EFTPOS
Bitwala Visa €€
Cryptopay Visa €€
TenX Visa
ANXPRO Visa €€€
MCO Visa Card Visa

Overweeg je een betaalkaart aan te schaffen? Zorg ervoor dat je je goed inleest. Bezoek de website, lees de voorwaarden, ga op zoek naar gebruikerservaringen, en spit de veelgestelde vragen door.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.