Voorbereiding Bakkt in vergevorderd stadium, lancering komt eraan?

Bakkt is de Bitcoin-exchange waar de markt naar uitkijkt en maar niet tot lancering lijkt te komen. CEO Kelly Loeffler laat in een nieuwe update doorschemeren dat daar binnenkort verandering in kan komen. Wat vertelt Loeffler?

ExchangeBakkt

Voorbereiding Bakkt in vergevorderd stadium, lancering komt eraan?
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Op 20 november 2018 (!) schreven we voor het eerst over uitstel bij Bakkt. Er zou meer interesse zijn in de dienst dan verwacht. Om “de infrastructuur daarop voor te bereiden verschuiven we de lancering naar 24 januari”, werd toen verteld. Inmiddels is het april en is Bakkt nog niet gelanceerd.

Binnenkort live?

Donderdag vertelde Loeffler in een aankondiging wat over de stand van zaken. Ze gebruikt een marathonwedstrijd als analogie voor het uithoudingsvermogen van het team. Er wordt veel werk verzet om een “infrastructuur neer te zetten waarop digitale assets in relevantie en betrouwbaarheid kunnen groeien”. Bakkt richt zich op “veiligheid, investeerbaarheid, en bruikbaarheid”.

In het verhaal van Loeffler schemeren twee onderwerpen door:

  1. Toestemming krijgen om te lanceren is een traag proces. De ontwikkelingen aan de infrastructuur worden voorafgegaan door de notie dat het werk gebeurt “terwijl we [Bakkt] werken aan toestemming van toezichthouders”.
  2. De punten lijken bijna op de i te staan. “Race day is approaching”, vertelt Loeffler, voortbordurend op de marathonanalogie. Ze suggereert daarmee dat Bakkt binnenkort live kan.

Aan welke termijn we moeten denken blijft onbekend. Gegeven de vertraging tot nu toe is het reëel om aan te nemen dat ‘binnenkort’ minimaal een periode van enkele weken beslaat.

Nieuwe medewerker: Google-veteraan Mike Blandina

In de update vertelt Loeffler ook trots over een nieuwe aanwinst voor Bakkt: Mike Blandina. Blandina is voormalig technisch manager van PayPal en Google. Hij gaat aan de slag bij Bakkt als Chief Product Officer.

Blandina heeft rijke ervaring met digitale betalingen, en brengt belangrijke ervaring en kennis met zich mee. Bij Google heeft hij ook ervaring opgedaan in de financiële sector met zijn werk aan Google Wallet.

Ondertussen is de cryptomarkt toe aan een nieuwe impuls op het gebied van futures. Sinds Cboe een stap terug heeft gedaan, ligt het zwaartepunt bij CME. De beurs uit Chicago zag het volume recent met 950% stijgen. Tijd voor wat scherpere concurrentie!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.