EOS, Augur, en Maker toegevoegd aan aanbod Coinbase Pro

Maandag heeft Coinbase bekendgemaakt dat het aanbod van Coinbase Pro uitgebreid wordt met drie assets: EOS, Augur (REP), en Maker (MKR). De handel start binnenkort. We hebben alle details op een rij gezet.

ExchangeCoinbase

EOS, Augur, en Maker toegevoegd aan aanbod Coinbase Pro
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Het nieuws is door Coinbase zelf bekendgemaakt. Vanaf maandagavond 21:00u kunnen de valuta worden gestort op Coinbase Pro. De periode waarin er enkel geld gestort kan worden duurt minimaal 12 uur. In die periode kan er nog niet worden gehandeld.

De volgende orderboeken worden toegevoegd aan de exchange:

  1. EOS/USD, EOS/EUR, EOS/BTC.
  2. REP/USD, REP/EUR, REP/BTC.
  3. MKR/BTC, MKR/USDC.

EOS en Augur zijn beschikbaar in alle door Coinbase ondersteunde regio’s, behalve New York. Maker is enkel buiten de VS beschikbaar. De nieuwe assets zijn nog niet beschikbaar via de mobiele applicaties van Coinbase. Dat volgt later.

EOS kennen we als (niet onbesproken) cryptocurrency die dient als betaalmiddel voor het gebruik van middelen van het EOS-netwerk. REP is Augur’s reputatietoken, en draait op Ethereum. MKR is onderdeel van de Maker-infrastructuur en wordt als Ethereum-token onder andere gebruikt voor het bestuur van die infrastructuur.

‘Lanceerstadia’

De lancering van de nieuwe assets volgt de volgende vier stadia:

  1. Transfer-only. Enkel binnenkomende transacties zijn toegestaan. Dit duurt minimaal tot dinsdagochtend 09:00u.
  2. Post-only. In dit stadium kunnen er limietorders geplaartst worden, maar die orders worden nog niet afgewikkeld.
  3. Limit-only. In deze fase worden de eerste limietorders gevuld. De handel is gestart, maar nog niet alle functionaliteit is beschikbaar.
  4. Full trading. In dit laatste stadium worden alle diensten geactiveerd, waaronder marktorders en stoporders.

Coinbase sluit de berichtgeving af met de notie dat verbreding van het aanbod een veelgehoorde wens is onder klanten. Daarom kunnen we de komende tijd “meer assets die aan onze standaarden voldoen” verwachten.

De Amerikaanse exchange houdt zichzelf goed in de spotlights. Recent kwam Coinbase naar buiten met het nieuws staking te ondersteunen voor geld dat geparkeerd staat bij Coinbase Custody. Binance volgde dat nieuws snel op met een soortgelijke feature.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.