Soepelere regels voor cryptovaluta in Zuid-Korea in aantocht?

De overheid van Zuid-Korea overweegt om de regels die nu van toepassing zijn op cryptovaluta aan te passen. “De overheid heeft digitale valuta verkeerd begrepen”, vertelt een parlementslid. Gaat het tij in Zuid-Korea keren?

Regelgeving

Soepelere regels voor cryptovaluta in Zuid-Korea in aantocht?
0%
Bert Slagter
Door Bert Slagter

Topambtenaren van de Zuid-Koreaanse overheid spraken op 4 april tijdens Deconomy, een aan de digitale economie gerelateerde conferentie in Seoel. Er werd daar uitgesproken dat het juridisch kader dat nu van toepassing is op digitale valuta herzien moet worden “om de groei van de markt te faciliteren”.

Onderlinge communicatie moet beter

Als verbeterpunt wordt de communicatie tussen industrie en overheid genoemd. Alleen als bouwers, leveranciers, en overheid samen aan tafel gaan zitten ontstaat er de mogelijkheid om tot “de juiste richtlijnen te komen”.

Song Hee-kyung, de lijsttrekker van Liberty Korea, vertelde:

“De overheid heeft digitale valute verkeerd begrepen en heeft geprobeert om normen voor fiatvaluta erop toe te passen. Dat levert verschillende problemen op. De industrie staat niet stil en wacht niet op het moment dat toezichthouders met passende regels komen.”

Gepaste voorzichtigheid

Maar, zo stellen de ambtenaren, er is “een conservatieve benadering nodig”. De veiligheid van burgers staat voorop. Recent nog werd Bithumb voor de tweede keer gehackt. Meer dan 3 miljoen EOS en 20 miljoen XRP is buitgemaakt. De totale waarde ervan ligt rond de $20 miljoen.

Ook ICO’s zijn er nog verboden. In februari werd de ICO-ban in het land gehandhaafd door de FSC. Uit onderzoek bleek dat een aantal tokenprojecten de regels hebben overtreden. Reden voor de toezichthouder om streng op te blijven treden.

Deze week sprak Vitalik Buterin het Zuid-Koreaanse parlement toe en deed een bijdrage aan de mogelijke versoepeling van de regels. Buterin had een belangrijk bericht: ‘Cryptovaluta zijn essentieel!

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Bert Slagter

Bert Slagter

Medeoprichter van LekkerCryptisch. Achtergrond in informatica en natuurkunde. Bouwt mooie software, teams en bedrijven. Student van geopolitiek, macro-economie, complexe systemen en waarschijnlijkheid. Op zoek naar het signaal in de ruis.