Binance lanceert DEX in april, breidt uit naar Singapore

Of de prijs nu stijgt of daalt, bij Binance bouwen ze door. In april lanceert de exchange het mainnet van Binance Chain en de daarop gebouwde decentrale exchange. Ook het nieuwe filiaal in Singapore opent in april. Een update.

ExchangeBinance

Binance lanceert DEX in april, breidt uit naar Singapore
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Changpeng Zhao, de CEO van Binance, kondigde de aankondigingen tijdens Deconomy. Deconomy is een belangrijke aan cryptocurrencies gerelateerde conferentie in Zuid-Korea.

Binance Chain

Binance Chain is de nieuwe blockchain, volledig ontwikkeld door Binance zelf. Binance DEX wordt de "ingebouwde marktplaats" van de blockchain genoemd. Daar kunnen munten verhandeld worden die op Binance Chain zijn uitgegeven.

Binance Coin (BNB) is op dit moment een token op het Ethereum-netwerk. De munt wordt gemigreerd naar Binance Chain om daar dienst te doen als brandstof, gelijk aan de functie van ether op het Ethereum-netwerk.

Binance DEX

De decentrale exchange van Binance is sinds 2018 in ontwikkeling geweest. De exchange verschilt op een belangrijk punt met de huidige versie van Binance: gebruikers beschikken over hun eigen private keys. Voor gebruikers dus meer controle over hun eigen geld, en voor Binance minder verantwoordelijkheid — Binance hoeft immers het geld van gebruikers niet meer te bewaren en beveiligen.

Binance Singapore

Na Argentinië en Australië volgt Singapore. In April lanceert Binance er een fiat-naar-crypto exchange. Het is nog niet bekend op welke dag de officiële lancering gepland staat. Er is ook nog niets gezegd over de cryptovaluta die erop beschikbaar zijn.

Trust Wallet ondersteunt Tezos-staking

Een minder breed uitgemeten aankondiging heeft betrekking op de officiële wallet van Binance: Trust Wallet. In navolging van Coinbase wordt het mogelijk om vanuit de wallet rente te ontvangen voor de munten die je erin bewaart.

Evenals bij Coinbase het geval is, wordt Tezos de eerste munt waar de staking-feature voor ingeschakeld wordt. Het gaat nog wel even duren: de nieuwe functie wordt “in de loop van het tweede kwartaal gelanceerd”.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.