Vitalik Buterin aan Zuid-Koreaans parlement: “Cryptovaluta zijn essentieel voor publieke blockchains”

Recent sprak Vitalik Buterin het Zuid-Koreaanse parlement toe tijdens een door de overheid georganiseerde blockchain-bijeenkomst. Buterin had een belangrijk bericht: ‘Cryptovaluta zijn essentieel!’ Dit is wat Vitalik heeft verteld.

Regionaal

Vitalik Buterin aan Zuid-Koreaans parlement: “Cryptovaluta zijn essentieel voor publieke blockchains”
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Blockchain versus cryptovaluta

In Zuid-Korea is een duidelijke scheiding zichtbaar tussen blockchaintechnologie en cryptovaluta. In de context van het eerste heeft de overheid grote (publieke) investeringen toegezegd. Het zou een groeimotor voor de economie kunnen zijn.

Cryptovaluta worden bewust aan de zijlijn gezet. ICO’s zijn nog illegaal, en de overheid neemt een afwachtende houding aan. Eerst maar eens kijken wat er in Amerika gebeurt.

“Cryptovaluta belangrijk!”

Maar cryptovaluta in de schaduw houden is een lastige opgave als je Vitalik Buterin tegenover je hebt staan. Buterin kwam op uitnodiging langs tijdens een blockchain-bijeenkomst van de Zuid-Koreaanse overheid. Hij gaf de parlementsleden een duidelijk signaal af.

“Blockchain en cryptovaluta zijn moeilijk van elkaar te scheiden. Publieke blockchains zijn sterk afhankelijk van cryptovaluta. Als zodanig zijn cryptovaluta absoluut noodzakelijk.”

Buterin snijdt hier twee onderwerpen aan die in Zuid-Korea (en daarbuiten) dikwijls onbesproken blijven: het belang van publieke en decentrale blockchains, en het belang van cryptovaluta om zo’n blockchainnetwerk te beveiligen.

Zetje in de goede richting?

Ook over ICO’s sprak Buterin zich uit:

“De kwaliteit van ICO’s en ICO-projecten is recent flink verbeterd. En, mijns inziens, zet die lijn in de toekomst door.”

Of Buterin’s aanwezigheid en woorden voldoende zijn om oude discussies nog eens op te laten laaien binnen het Zuid-Koreaanse parlement is de vraag. Misschien is het een zet(je) in de goede richting. Hoe dan ook, ontwikkelingen op het gebied van blockchaintechnologie gaan gestaag door.

Zo sprak CJ E&M, het grootste entertainmentbedrijf van het land, recent op een blockchainconferentie over het transformeren van de manier waarop individuen waardevol werk publiceren. Onderdeel van de plannen zijn microbetalingen in de vorm van cryptovaluta.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.