Zwitsers luxehotel Dolder Grand accepteert Bitcoin-betalingen

Het eerste 5-sterrenhotel in Zwitserland is overstag. Vanaf 1 mei 2019 kan je bij The Dolder Grand betalen met bitcoin voor je verblijf, eten, en spa-behandelingen. Volgens de hoteldirecteur “worden cryptovaluta in de toekomst essentieel”.

Adoptie

Zwitsers luxehotel Dolder Grand accepteert Bitcoin-betalingen
0%
Peter Slagter
Door Peter Slagter

Betalen met Bitcoin

De nieuwe betaalmogelijkheid werd recent middels een persbericht wereldkundig gemaakt. Gasten van het iconische luxehotel ‘The Dolder Grand’ kunnen vanaf 1 mei met bitcoin betalen. Niet alleen voor het verblijf, ook aanvullende diensten kunnen betaald worden met de belangrijkste cryptomunt.

De technologie wordt verzorgd door inacta AG. Betalingen worden geïnitieerd met de app inapay. Na het verwerken van de transactie wordt het ontvangen cryptogeld omgezet in Zwitserse franken en aan het hotel uitgekeerd.

Cryptovaluta “essentieel”

Ook hier zien we een eerste voorzichtige stap in de adoptie van cryptovaluta als betaalmiddel. Het is nog te vroeg om bitcoin zelf te verwerken en bewaren. Daarom wordt er nog van een tussenpersoon gebruikgemaakt die risico’s voor het hotel wegneemt.

André Meier, de financieel directeur van het hotel, vertelt dat “Dolder Grand altijd op zoek is naar mogelijkheden om het aanbod voor gasten te verbreden”. Hij vult aan dat “veel verbeteringen de afgelopen jaren enkel mogelijk waren door nieuwe technologische ontwikkelingen”. Hij denkt dat “cryptovaluta in de toekomst onmisbaar en essentieel zijn”. Op deze manier is het hotel er vroeg bij.

Ook Roger Darin, hoofd crypto assets bij inacta AG, ziet een steeds belangrijkere rol voor Bitcoin weggelegd. “Bitcoin vestigt zich meer en meer als betaalmiddel, zowel internationaal als in Zwitserland”, vertelt Darin in het persbericht.

Eind maart kwam naar buiten dat miljardenbedrijf Avnet ook Bitcoin-betalingen is gaan accepteren. In het bijbehorende persbericht werd gesteld dat “Avnet de industrie leidt door cryptovaluta te accepteren”. De toon is daarmee gezet: de markt volgen doe je door cryptovaluta te accepteren.

Iedereen heeft een mening

Onder de noemer Opinie schrijven we regelmatig over een spraakmakende podcast, video of tweetstorm. We zijn het niet noodzakelijkerwijs eens met de spreker of schrijver, maar vinden het interessant genoeg om te delen, duiden en ondertitelen.

Over de auteur

Peter Slagter

Peter Slagter

Hoofdredacteur en medeoprichter van LekkerCryptisch. Voorliefde voor techniek en economie, met in het bijzonder de overlap tussen die twee. Vind het leuk om complexe onderwerpen toegankelijk te maken voor een breed publiek.